NRK Meny
Normal

Har ikke bestemt seg

Det er usikkert om kjendisadvokat Sigurd Klomsæt vil gå i politiavhør i forbindelse med Nokas-saken.

Sigurd Klomsæt
Foto: Tor Richardsen / Scanpix

Kjendisadvokat Sigurd Klomsæt har ennå ikke bestemt seg for om han vil gå i politiavhør.  

Det var Nokas-dømte Dan Pettersens advokat, Brynjar Meling, som ba om dette etter at Klomsæt har opplyst at han sitter på opplysninger som frikjenner Pettersen fra Nokas-ranet. 

Det er bare Sigurd Klomsæt selv som vet hvilke opplysninger som frikjenner Dan Pettersen fra å ha vært med på Nokas-ranet i Stavanger. Det var i en faks til Dan Pettersens at dette kom frem. Umiddelbart varslet Brynjar Meling, som er Pettersens advokat, politiet om dette og påtalemessig leder ved Rogaland Politidistrikt, Bjørn Andersen, innkalte Klomsæt til politiavhør fredag i forrige uke. Til dette har ikke Klomsæt svart, fordi han var opptatt med en rettsak i Skien.

Etter onsdag

Bjørn Andersen forteller til NRK-Rogaland at de i går sendte en ny anmodning til Klomsæt om å stille til avhør i saken. NRK var i kontakt med Klomsæt i går og han ville ikke svare på om han vil møte til avhør.

- Det skal jeg ta stilling til etter onsdag, sa han på telefon.  

Nokas-vitne?

Dersom Klomsæt ikke stiller til avhør, kan politiet be om et rettslig avhør av Klomsæt. Opplysningene han sitter inne er ikke klientopplysninger og han kan derfor ikke påberope seg taushetsplikt.

Siden det nå er bare kort tid igjen til Nokas-rettsaken starter kan det være at politiet dropper et rettslig avhør og heller kaller Klomsæt inn som vitne i Nokas-saken. Politiinspektør Bjørn Andersen sier at dette vil politiet ta stilling til etter de får et svar fra Klomsæt.