Klar for sin trolig siste Terra-rettsak

Tirsdag møter tidligere Haugesund-ordfører Petter Steen jr. trolig i sin siste Terra-rettssak, men denne gangen er han «bare» vitne.

Sammen med sin kollega Asgeir Almaas (t.v.) i Hattfjelldal satt Haugesundordfører Petter Steen jr. i

Tidligere ordfører i Hattfjelldal, Asgeir Almaas (t.v.), og tidligere Haugesund-ordfører Petter Steen jr. under den første Terra-rettssaken i 2014.

Foto: Håkon Jacobsen / NRK

– Jeg skulle mer enn gjerne blitt ferdig med dette sakskomplekset før jeg gikk av som ordfører, sier Petter Steen jr. til Haugesunds Avis.

Men det er han ikke. Tirsdag må Steen og tidligere økonomisjef Gunbjørg Lothe møte som vitner for Haugesund. Det gjelder en ankesak, som ifølge avisen trolig er den siste Terra-rettssaken, mot forsikringsselskapet ACE European Group Limited.

Rettssaken holdes i Borgarting lagmannsrett i Oslo, og Haugesund og Hattfjelldal representerer Terra-kommunene.

Kommunene tapte flere hundre millioner kroner på investeringer de gjorde gjennom Terra Securities, men meglerfirmaet hadde en ansvarsforsikring hos ACE. Terra-kommunene mener denne forsikringen gir dem krav på erstatning.

Haugesund vant fram med sitt krav i tingretten for to år siden, det gjorde ikke Hattfjelldal, men begge kommunene anket.

Kan få over 20 millioner

Blir kjennelsen stående, vil Haugesund få utbetalt cirka 11 millioner kroner. Vinner også Hattfjelldal fram i lagmannsretten, kan Haugesund få utbetalt dobbelt så mye, ifølge Haugesunds Avis. Det er satt av fire uker til saken.

– Jeg tenker at jeg får en annen rolle nå enn da saken var i tingretten. Denne gang er jeg utelukkende vitne, og skal forklare meg ærlig og sannferdig, sier Steen til Haugesunds Avis.