Klar for Jåttå-kamp

Stavangerordfører Leif Johan Sevland gjør seg nå klar til kamp for å beholde Fellesoperativt hovedkvarter på Jåtta.

Leif Johan Sevland
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Aftenbladet skriver i dag at regjeringen ønsker å flytte hovedkvarteret til Reitan ved Bodø. Sevland sier at hele regionen nå mobiliserer

 

- Dette er veldig alvorlig.  Vi har vært klar over at det har gått rykter om dette.  En forsvarsstudie er på gang, og vi har satt ned både politisk og administrative grupper som er i beredskap for å påvirke denne saken.  Det er bare noen få år siden Stortinget fattet beslutning om Stavanger.  I den perioden har det fungert aldeles utmerket, og da kan jeg hverken fatte eller forstå hvorfor en skal omorganisere og hvorfor en skal bruke mange hundre millioner kroner på igjen å flytte det felles hovedkvarteret, sier Servland. 

Stavanger-regionen tapte nettopp kampen om internasjonal avdeling for Statoil og nå må Stavanger igjen kjempe mot flytting.

- Ingen rogalendinger rundt bordet

- Vi er beredt, sier Sevland.  Vi har allerede satt ned en politisk gruppe bestående av fylkesordfører og politikere fra forskjellige partier i Stavanger som har kontakter med Storting og regjering. I denne saken ser vi hvor sårbar vi er når vi ikke har rogalendinger i regjeringen.  Vi har ingen fra Rogaland rundt det bordet som tar denne beslutningen og det er en veldig ulempe for Rogaland, sier Sevland.  

Flere nyheter fra Rogaland