Hopp til innhold

Betalte ikke for luksusleilighet

Ett år før en av norgeshistoriens største konkurser kjøpte storinvestor Johannes Lunde en luksusleilghet i Stavanger. Den betalte han aldri for.

Johannes Lunde

KJØPTE LUKSUS LIKE FØR KONKURSEN: Johannes Lunde investerte i luksboliger kort tid før konkursen var et faktum. Gjelden til Johs Lunde marine Gropu er nå anslått å være på et sted mellom 350 og 400 millioner kroner.

Foto: Tom Edvindsen / NRK

Skagen-grunder Kristoffer Stensrud fikk aldri fullt oppgjør for toppleiligheten han solgte til Johannes Lunde.

Leiligheten, som ligger på Holmen i Stavanger, har en verdi på 22 millioner kroner. Men Stensrud mangler fortsatt fullt oppgjør for leiligheten han har gitt fra seg til den nå konkursrammede investoren.

Det var i januar 2010 at Lunde ville kjøpte luksusleiligheten. Han hadde da problemer med å betale og Stensrud hadde pant på 6 millioner kroner. Nå er kravet forfalt.

Roaldsøy

STORE VERDIER: Dette huset på Roaldsøy ble totalrenovert av Johannes Lunde. I tillegg til denne boligen hadde Lunde en uoppgjort leilighet i Stavanger til 22 millioner kroner.

Foto: Focus Eiendomsmegling

Basseng og golfbane

Men det er bare en del av det Lunde kjøpte av luksus kort tid før han gikk konkurs, skriver Dagens Næringsliv i dag.

I tillegg ville investoren kjøpe en luksusbolig i den spanske byen Marbella. Kjøpet av boligen, som blant annet rommet et 800 kvm stort badebasseng, skulle fullføres i 2010, men ble stoppet, skriver avisen.

Totalrenovering på Roaldsøy

På Roaldsøy utenfor Stavanger har Lunde en stor enebolig i sjøkanten. Denne er totalrenovert, med egen båtplass. Tomten er på circa to mål. Lunde kjøpte også en bolig til 8. 8 millioner på Frogner i Oslo fjor høst.

28.januar sprakk boblen og i følge bostyrer Fredrik Bie er gjelden på et sted mellom 350 og 400 millioner kroner.

Det har ikke lyktes NRK å få kontakt med Johannes Lunde.