NRK Meny
Normal

Kjemper mot vindmøller

Hydros planer om en vindmøllepark på Karmøy skaper sterke reaksjoner. Leder i aksjonsgruppen mener planene er et grovt inngrep i unike naturområder.

Visualisering av vindmølleparken på Søraust-Karmøy sett frå Burmavegen
Foto: Fotomontasje: Hydro

Hydro har planene klare for en vindmøllepark med mellom 20 og 25 vindmøller på Sørøst-Karmøy.

- Denne vindparken vil legge beslag på et enormt stort område, et unikt friluftsområde som vi har veldig god bruk for i fremtiden. Vi frykter at det vil bli ødelagt. Her er det snakk om en utbygging på ganske mange kvadratkilometer, sier Svein Ambjørndalen.

Underskrifter

Ambjørndalen  er leder i aksjonsgruppen mot vindmølleparken på Karmøy. Gruppen har fått inn flere hundre underskrifter etter at de like før sommeren startet en underskriftskampanje. Nå intensiveres kampanjen og Ambjørndalen mener motstanden mot vindmøller på Karmøy er stor.

- Vi har enorm støtte fra folk vi møter, de sier vi bare må stå på, for dette kan vi ikke ha her på Karmøy.

Ap sier nei

Også Karmøy Arbeiderparti går mot Hydros vindmølleplaner. I fjor gjorde partiet et årsmøtevedtak på å si nei til vindmøllepark, og det står de fortsatt ved. Selv om Hydro har måttet gjøre om på deler av vindmølleplanene, mener Ap prosjektet er konfliktfylt.

- Jeg tror ikke vindkraft er løsningen på kraftkrisen. Jeg tror heller ikke vindkraft er løsningen på miljøproblemene. Vindmøllene gir liten kraft, dyr kraft og det ødelegger naturen. Jeg tror rett og slett vindkraft er et feilspor, sier leder for Aps lokallag på Sør-Karmøy, John Holvik.