NRK Meny
Normal

Mobbemotstander hedret som «Årets pøbel»

Kjartan Eide i Trivelsesleder har fått årets pøbelpris. Prisen ble delt ut på Pøbelseminaret i Stavanger i kveld.

Gründer og daglig leder Kjartan Eide i Trivelsesleder har fått årets pøbelpris. Prisen ble delt ut på Pøbelmessa på Clarion hotell i Stavanger i kveld.

VIDEO: Gründer og daglig leder i Trivselsleder Kjartan Eide fikk i kveld utdelt Pøbelprosjektets pøbelpris av pøbelgeneral Eddi Eidsvåg.

– Dette er utrolig stort. Jeg ble skikkelig overraska. Vi jobber med skape en aktiv og inkluderende skolehverdag for 300.000 barn, og det er en ære å bli satt pris på, sier Kjartan Eide.

Mannen bak Trivselsleder ble i dag utropt til «Årets pøbel» under Pøbelprosjektet sitt årlige seminar. Eide driver antimobbeprosjekter i skoler, både her i landet og i utlandet.

– Denne prisen går til alle trivselsledere der ute. Jeg tror vi har fått til noe spesielt, og har et program med 50.000 trivselsledere i Skandinavia. Vi satser på gode verdier som empati, inkludering, vennlighet og respekt som en motsats til mobbing og baksnakking, sier han.

Mot mobbing, uten mobbefokus

– Trivselsleder er for meg det beste antimobbeprogrammet som finnes, uten å være det, sa pøbelgeneral Eddi Eidsvåg da han introduserte de nominerte.

Juryens begrunnelse:

«Kjartan har gjennom sin enorme skaperkraft, og arbeid med Trivselsleder, vist at han vil noe mer. Det har blitt en kjempesuksess i skolen, både i Norge og internasjonalt. Trivselsleder er etter vår oppfatning det mest effektive programmet som finnes mot mobbing, uten å overhode nevne ordet mobbing. Kjartan arbeider også for å gjøre hverdagen lettere for lærere i skolen med sitt nye produkt lærervikaren.»

Mer om Trivselsleder-programmet: