Kitty Kielland-rekord

Det ble i går satt en ny prisrekord for et Kitty Kielland maleri.

Høysommer av Kitty Kielland

Auskjonarius Hans Richard Elgheim ved Grev Wedels Plass Auksjoner var svært fornøyd med den nye rekorden på Kitty Kiellands bilde "Høysommer" som gikk for 800 000.

Øystein Otterdal intervjuer Hans Richard Elgheim

- Det var en fenomenal auksjon gjennomgående, og rogalandskunsten hevdet seg veldig bra. Særlig Kitty Kielland.  Hennes bilde "Høysommer 1893" tangerte en rekord på auksjonen. 800 000 kroner gikk bildet for.  Det var en dobling av forhåndsvurderingen.  Det var vi svært tilfreds med, sier Elgheim. 

Stavanger-fødte Kitty Kielland regnes som Norges første store kvinnelige landsskapsmaler.

- Bildet som ble solgt på auksjonen var livsbejaende vakkert på alle måter, forteller Elgheim.  Og det var mange som ønsket seg dette bildet.  Vi hadde telefoner både fra utlandet og rogalendinger med på budrunden. 

Havnet på Østlandet

Kielland-bildet ble ikke solgt til  Rogaland, men havnet et sted på Østlandet.

I tillegg til Kitty Kielland var også Lars Hertervig representert med tre bilder.  "Landskap med hus 1873", "Seilbåt på opprørt sjø 1872" og "Sumplandskap med ryttere".  Ett av disse ble solgt i går.  

Gutt og katt av Fredrik Kolstø

Haugesund-kunstneren Fredrik Kolstø var representert med "Interiør med gutt og katt" gikk for 130.000 kroner.

Haaland til Rogaland

Også marinemaleren fra Kvitsøy, Lauritz Haaland, var representert på auksjonen.  Han hadde to malerier: "Garnfisker 1927" og "Båt i kystlandskap 1895". De gikk for henholdsvis 28 00 og 48 000 kroner.