Kiss rocket Viking stadion

Bandet satte norgesrekord, men det var likevel ledige plasser igjen på stadion.

Kiss i Stavanger

Se Kiss i aksjon på Viking stadion.

Aldri har flere nordmenn sett Kiss live, som da rockegruppa gjestet Viking stadion i Stavanger lørdag kveld. 23.000 publikummere fikk med seg gitarriffene og Gene Simmons utrolige tunge.

Fyller 40 år

Gruppa startet opp i 1973. I år fyller de 40 år, men medlemmene føler seg ikke en dag eldre.

– Vi elsker å gjøre det vi gjør, og vi gjør det for fansen. Vi har den beste fansen i verden, sier Paul Stanley, 61-åringen, som startet bandet sammen med Gene Simmons i 1973.

Norge falt som et naturlig stoppested for rockebandet fra New York. Og bandet gleder seg over at de har satt personlig publikumsrekord i Norge. Den forrige rekorden lød på 17.000 publikummere, og ble satt i Bergen i 2008.

– Skandinavia har alltid skilt seg ut, særlig Norge. Det er her vi finner den beste fansen, sier Tommy Thayer, også kjent som «The spaceman.»

Like populære

Fansen ser ikke ut til å gi slipp på gamle helter, selv om alderen til tre av fire bandmedlemmer har passert 60 år.

– Dette går i generasjoner, sier familiefar Oddgeir Opedahl, som har tatt med seg yngstesønnen på konsert.

Dette gleder rockebandet.

– Dette viser at det vi gjør er noe folk fortsatt elsker og trenger, sier Stanley, før han fortsetter:

– Kiss handler om å ha det gøy og feire at du lever. Vi er ute på scenen for å underholde og vise akkurat dem der ute det beste vi har, sier han.

På turneen «Monster tour» skal bandet innom 38 forskjellige byer i hele Europa, samt USA. Stavanger stod som nummer fire på lista. Neste stopp er København 11. juni.