Hopp til innhold

Kiss kommer til Viking stadion

Kiss kommer til Viking stadion lørdag 8. juni 2013. Det kan bli bandets største konsert i Norge noensinne.

Kiss kommer til Viking stadion lørdag 8. juni 2013. Det kan bli bandets største konsert i Norge noensinne.

VIDEO: Superstjernene i Kiss reiser til Stavanger for å holde konsert neste sommer. Fra venstre: Paul Stanley, Eric Singer, Gene Simmons og Tommy Thayer. Foto: Ole Andreas Bø/NRK

KISS til Viking stadion

Arrangementsflyeren.

Foto: Promo
Kiss på Viking stadion

STORSKJERM: Nyheten ble presenter på Viking stadion.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK
Paul Stanley med norsk flagg

NORGESVENN: Paul Stanley med norsk flagg i Oberhausen, Tyskland i 2008.

Foto: Finn Håkon Rødland
Kiss på Kollenfest

HOLDER KOKEN: Gene Simmons er 63 år, men har ikke glemt gamle kunster. Her på Kollenfest tidligere i år.

Foto: NRK

Den 8. juni kommer Gene Simmons, Paul Stanley, Eric Singer og Tommy Thayer til Viking stadion. Det skriver Kiss Army Norway på sine nettsider.

Konserten i Stavanger blir den eneste konserten i Norge i 2013.

Viking stadion har en makskapasitet på 25.000 mennesker. Billettene vil koste mellom 590 og 790 kroner og billettene legges ut for salg førstkommende torsdag kl. 09.00.

Viking og Live Nation arrangerer konserten i samarbeid med Stavanger artistbyrå og Øyvind Ekeland.

– Jeg lukket øynene og så at de sto på stadion. Det var enormt bra. Jeg tror det blir helt vilt og tøft. Det er ekte rock n' roll rett fra hjertet. Dette blir det beste nok en gang. Det beste av det beste, sier Øyvind Ekeland.

KISS har tidligere besøkt konserthaller i Drammen, Lillestrøm, Oslo, Bergen og Trondheim. Nå er det altså Stavanger som skal ta imot rockelegendene.

– Vi får se hvordan det går med billettsalget. Det blir spennende å se. Jeg vet at Kiss har gjort store stadionkonserter rundt i verden og hatt et skikeklige comebask nå. De har blitt hyllet av pressen med gode terningkast, så nå er alt med oss. Dette er en begivenhet som alle må få med seg uansett, sier Ekeland.

Kan bli den største i Norge

Konserten i Stavanger kan bli gruppens aller største på norsk jord noensinne. I så fall må de selge mer enn 17.000 billetter, som er gruppens publikumsrekord i Norge, fra Bergen i 2008.

– De har ikke spilt her før, det er en fin stadion og vi tror at folk her vil kjøpe billetter til det. Derfor satser vi på Stavanger denne gangen, sier Christian Schøyen i Live Nation.

Kiss har tradisjon for å spille to-tre låter fra sine nye album på konsertene. Dermed kan siddisene trolig forvente singelen ”Hell Or Hallelujah” og noen andre fra ”Monster”-albumet, mens resten er ventet å bli en ren hitparade.

Blant låtene du garantert får høre på Viking Stadion, kan vi nevne ”Love Gun”, ”Detroit Rock City”, ”I Was Made For Lovin’ You” og ”Rock & Roll All Nite”.

«Monster» på topplistene

Det er bare litt over en uke siden Kiss slapp sitt 20. studioalbum, ”Monster”, som gikk inn på andreplass på VG-lista og ligger an til å nå en fjerdeplass på de amerikanske albumlistene.

Gruppen spilte i forrige uke på David Lettermans ”Late Show” og var nylig på en stor turné i USA med Mötley Crüe.

Gruppen dro på avskjedsturné i 2000, men gjorde comeback bare tre år senere. Gruppens opprinnelige gitarist, Ace Frehley, forlot Kiss i 2002. Hans erstatter, Tommy Thayer, har jobbet for bandet siden slutten av 80-tallet og har bakgrunn fra et Kiss-coverband.

Trommeslager Eric Singer tok først over for avdøde Eric Carr i 1992, deretter for Peter Criss i 2001 og 2004.