NRK Meny
Normal

Kevin Keegan til Haugalandskonferansen

Fotballegenden skal holde foredrag for næringslivsfolk på Haugalandet 6. mars neste år. For lederen i næringsforeningen, Egil Severeide, blir møtet ekstra spesielt.

Kevin Keegan på RBK-trening

Fotballegenden Kevin Keegan kommer til Haugesund i mars neste år. Her er han på RBK-trening i september i år.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen / NRK

Keegan ble kåret til Europas beste fotballspiller to ganger på 1970-tallet, er tidligere landslagssjef for England og i dag en svært ettertraktet foredragsholder.

Derfor var det en stolt administrerende direktør Egil Severeide i Haugesundregionens næringsforening som kunne fortelle nyheten i dag.

– Vi har klart å få ta i en av fotballegendene i Europa. Kevin Keegan skal holde foredrag på Hauglandskonferanse, en av de største næringskonferansene i landet.

Møtes igjen

Det er ikke første gang Keegan kommen til Haugesund. I 1978 var han i byen, da som spiller for det tyske topplaget Hamburger Sportsverein.

Tyskerne gjestet et fullsatt Haugesund stadion for å spille mot 70-årenes topplag i Haugesund, Vard.

Keegan hadde drakt nummer sju, det samme draktnummeret som Vard-spiller Egil Severeide. Nå møtes de snart igjen – på scenen i Haugesund.

– Dette gjør det ekstra kjekt for meg. Hamburger vant kampen 5-2, men det var en minnerik kamp for alle, sier Severeide.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Keegan og Egil

Kevin Keegan og Egil Severeide på Haugesund stadion i 1978.

Foto: Haugesundregionens Næringsforening

Ettertraktet foredragsholder

Etter en lang karriere som spiller og manager la Kevin Keegan fotballen på hylla for fem år siden. Nå jobber han som ekspertkommentator for TV-stasjonen al Jazeera i Qatar, og pendler rett så ofte fra hjemmet i Manchester.

Keegan er også en ettertraktet foredragsholder, men vanskelig å lokke utenfor landegrensene.

Han var på en sjelden visitt i Trondheim og Rosenborg i september. I god tid før det hadde Næringsforeningen bestemt seg for å hente han til Haugesund.

– I tillegg til å være en god fotballspiller er Keegan en utadvendt person med et brennende hjerte for de svake i samfunnet. Det er en komplett fyr vi får på besøk, skryter Severeide.