Hopp til innhold

Bilgalne Solvik-Olsen viste muskler

Ketil Solvik-Olsen (Frp) er samferdselsminister og vokste opp på en bensinstasjon på Bryne. Noen vil kanskje mene han er overkvalifisert til Top Pedal? Ikke NRK.

Ketil Solvik Olsen i tråbilen

– Det var gøy, men jeg skulle gjerne hatt en halvmeter mer ned til pedalene, det ble litt for mye løfting med knærne etter hvert, oppsummerer Ketil Solvik-Olsen (Frp) etter Top Pedal-løpet.

For i tråbilen skal selv statsråder flasket opp på bensin og sjokolademelk.

– Litt barnslig moro må en jo ha, selv om en er statsråd, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Selv om han sier dette som kommentar til alle lekebilene på kontoret sitt, så kan vi nok regne med at Solvik-Olsen mener det samme når det gjelder kjøring av tråbil og Top Pedal.

Tredje plass

For jærbuen var flink. Han kjørte inn på tiden 38,9, som er tredje best i år. Det kom ble slått etter et jurymøte i NRK. NRKs reporter rotet nemlig med stoppeklokka og sa først feil tid.

42-åringen er dermed bare slått av Forsand-ordfører Ole Tom Guse (KrF) og Stavanger-trubadur Ole Alexander Mæland. Parti- og statsrådskollega Solveig Horne er langt bak.

– Da føler jeg meg beæret! Dette er jo til tross for at tråbilen var en halvmeter for kort, sier Solvik-Olsen.

– ... og litt dårlig veigrep på grunn av regnet?

– Ja, jeg mistet bakkekontakten i et par svinger. Men det var moro – det var det!

Omringet av biler

Ketil Solvik-Olsen har nemlig, som han sier, «kjørt bil før». Han er trolig den eneste i regjeringen som har vokst opp på en bensinstasjon, og som har altså har kontoret fullt av modellbiler.

– Jeg har mange – både små og store. Interessen gjør jo at når jeg er rundt og snakker i forsamlinger, så får jeg en modellbil til å ta med og stille ut på kontoret, sier Solvik-Olsen.

– For en som har vokst opp på en bensinstasjon på Bryne så er vel samferdselsminister drømmejobben?

– Ja, jeg har det veldig bra. Jeg kjenner jo på ansvaret og mengden av saker – det er veldig mye å gjøre. Men alt som har med transport å gjøre, er jeg jo fostret opp på, og er noe jeg synes er gøy, sier Solvik-Olsen.