NRK Meny
Normal

Katie Melua til Kongeparken

Til sommeren kommer Katie Melua igjen til Rogaland. Denne gangen skal hun synge i Kongeparken.

Katie Melua i Haugesund
Foto: Rosa Iren Villalobos/NRK

Hun har opptrådt på flere meters havdyp på en plattform i Nordsjøen, og hun har hevt stemmen både i Haugesund og i Sokendal - nå gjør Melua seg klar for konsert i Kongeparken.

Søndag 4. juli gjester verdenstjernen Katie Melua Amfiscenen i Kongeparken i Ålgård.

Et spesielt forhold til Norge

Katie Melua har solgt millioner av album på verdensbasis, og har et spesielt forhold til Norge. Meluas konsert i Kongeparken er hennes eneste på Sør- og Vestlandet denne sommeren.

– Vi er selvsagt stolte over å få en så populær og profilert artist som Katie Melua til Ålgård i sommer, og regner med topp stemning i Amfiet under konserten. Med avtagbart tak er vi dessuten sikret optimale forhold uansett sommervær, skriver arrangør Magnus Lund i Lund Gruppen Arrangement, i en pressemelding.

Den georgisk/engelske artisten fikk sitt store gjennombrudd i 2003 med albumet Call of the Search og hitmelodien "The Closest Thing To Crazy". I sitt nye hjemland, England, solgte hun nesten to millioner kopier av plata, og debuterte på toppen av hitlistene.

Oppfølgeren, Piece by Piece fra 2005, gjorde det ikke noe dårligere, og Melua var den mestselgende kvinnelige artisten i både Storbritannia og Europa samme år.

Historiens dypeste konsert

Katie Melua er dessuten oppført i Guiness rekordbok for historiens dypeste konsert. 303 meter under havoverflaten spilte hun i et av plattformbeina til Troll A-plattformen utenfor norskekysten, og har selv kalt det sitt "mest surrealistiske påfunn."

Et nytt album fra Melua er ventet i mai 2010, og hun har denne gangen jobbet med Madonna-produsent William Orbit og Robbie Williams-låtskriver Guy Chambers.

– Kongeparken Amfi har som konsertarena fått masse skryt tidligere, fra alt fra Postgirobygget og Turboneger til Busta Rhymes, så vi skal jobbe hardt for å få til den ultimate konsertopplevelsen for både publikum og artist, lover Lund.

Billetter allerede i salg

Billettene legges ut til salg i dag, 29. Januar kl. 09:00 på billettservice.no, Posten, Narvesen og 7Eleven.