Karrieren kan være over for Maria Thorisdottir

Klepp- og landslagsspilleren har ikke spilt fotball på et halvt år, og i dag fikk hun beskjed fra Olympiatoppen om at skaden var mer alvorlig enn ventet.

Maria Thorisdottir under VM i Canada

VM 2015: Maria Thorisdottir i duell med tyske Celia Sasic under VM i Canada i fjor sommer.

Foto: Andre Ringuette / Afp

– Legene på Olympiatoppen sier at skaden kan bli karrieretruende hvis jeg ikke kommer i gang med rett behandling nå, sier Maria Thorisdottir (23).

– De sa at skaden er mer alvorlig en antatt. Det var ikke en kjekk melding, men jeg må være tålmodig, sier hun.

Hun har nå kommet i behandling hos det medisinske apparatet til Olympiatoppen, etter å ha vært på sidelinja siden august, da hun ble stemplet i venstrefoten i kamp.

23-åringen, som er dattera til landslagstrener i håndball, Thorir Hergeirsson, debuterte på det norske A-landslaget i en treningskamp mot Island i Algarve Cup i mars 2015. I mai samme år ble hun tatt ut i den norske troppen til VM i fotball for kvinner.

Laster Twitter-innhold

– Skal tilbake på fotballbanen

I august måtte hun, med et avrevet leddbånd i vristen, ta pause fra fotballen. I november, etter to måneder på sidelinja, var Maria ferdig operert, og klar for en ny restitueringsperiode, men den blir lengre enn hun ventet.

Maria Thorisdottir

TOPPSERIEN: Maria Thorisdottir i Klepp-drakt på Ullevål.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Det er en sjelden skade (stress i knoklene i vrista på venstre fot), og det er ikke så mange om har kunnskap om en slik skade. Hun har fram til nå blitt behandlet av det medisinske apparatet til landslaget, og det var de som henviste henne til spesialister i Olympiatoppen.

– Jeg skulle gjerne hatt den beskjeden i sommer, men bedre sent enn aldri, sier hun.

Thorisdottir har hatt skadeproblemer tidligere. Hun la opp etter U20-VM i 2012 etter å ha slitt med en «jumpers knee»-skade, men begynte å trene med barndomsklubben Klepp igjen i 2014.

– Det er ingen som kan si når jeg kan være tilbake. Likevel ser jeg positivt på det, og jeg skal tilbake på fotballbanen, sier hun.