Karmøy søker engasjerte kvinner

Karmøy kommune vil ha flere kvinner inn i politikken. De skal bruke perioden frem til neste kommunevalg på å lokke damer til seg.

Kommunen er blant verstingene i landet, og har kun 25 prosent kvinner i kommunestyret.

 

Helga Rullestad
Foto: Scanpix

  Det er Kommunal- og regionaldepartementet som har invitert kommunene i Norge til å være med i et prøveprosjekt for å opp kvinneandelen i kommunestyrene. Mellom fem og 10 av kommunene som søker får bli med på prosjektet. Karmøy kommune har allerede sendt søknad og Helga Rullestad (Ap) håper Karmøy med sin lave kvinneandel blir trukket ut. Rullestad kommer uansett å gå aktivt ut mot velgerne og be dem ta ansvar før valget til neste høst.

- Det er viktig at velgerne der ute er klar over at vi har veldig flinke kvinner som kan gjøre en jobb i kommunestyret.  Vi ser at det er en svikt her og at menn blir valgt inn foran kvinnene, sier Rullestad.

Frp imot kjønnskvotering

Einar Endresen i Karmøy Frp er enig med Rullestad i at flere kvinner bør inn i politikken. Men Endresen er totalt imot kjønnskvotering. 

- For oss er det viktig å få fram politikere som er talsmenn for velgerne våre, som får gjennomslag for vår politikk.  Da ser vi ikke på hvilket kjønn politikerne har.  Det med kjønnskvotering har vi ikke tro på i det hele tatt, sier Endresen.