Klienten hans er lei av å leve med løgn

Kåre Nilsen viser til politiforklaringene sine, og vil ikke svare på spørsmål under lagmannsrettens behandling av innside-saken.

Odd Rune Torstrup

Odd Rune Torstrup, forsvarer for Kåre Nilsen i innsidesaken.

Foto: Magns stokka / NRK

– Jeg tar avstand fra mine handlinger. Jeg er lei av leve med løgn. Personlig har jeg det bedre nå enn på flere år selv om jeg sitter i fengsel. Jeg erkjenner straffskyld og uaktsomhet. Jeg har forsøkt å fortelle alt uten å gjøre noen urett.

Les også: – Kåre Nilsen har det bedre enn på lenge

Det sa Kåre Nilsen i Gulating lagmannsrett mandag formiddag. Nilsen er en av sju tiltalte i Norges største innsidesak. Nilsen ble i Stavanger tingrett dømt til seks års fengsel for medvirkning til markedsmanipulasjon og for medvirkning til to tilfeller av innsidehandel.

Les også: Bakgrunn: Dette er innsidesaken

De sju tiltalte ble i november 2012 dømt for ulovlig handel med Acta-aksjer til en verdi av 3,2 milliarder kroner i perioden 2004 til 2008.

Kåre Nilsen er den første av de tiltalte i den såklate Acta-saken som innrømmer straffskyld. Disse innrømmelsene startet i politiavhør tidligere i høst.

Les også: Forsvareren: Kåre Nilsen har tilstått innsidehandel

– Jeg står 100 prosent bak avhørene politiet har gjort og har tillit til han som har gjort avhørene, derfor vil jeg ikke svare på flere spørsmål i retten, sa Nilsen.

Ønsker tilståelsesrabatt

Kåre Nilsen er svoger til den hovedtiltale i innsidesaken, Fred A. Ingebrigtsen. Han har avvist at tilståelsene fra Nilsen gir et riktig bilde av saken.

Fred Ingebrigtsen i retten

Kåre Nilsen er svoger til hovedtiltalte i innsidesaken, Fred A. Ingebrigtsen. Han avviser at han var nær venn av Ingebrigtsen.

Foto: Ståle Frafjord / NRK

Saken tok en uventet vending da Nilsen i forrige måned tilsto medvirkning til kursmanipulasjon. Tidligere denne uken innrømmet han også medvirkning til innsidehandel.

Tilsammen har han avgitt politiforklaringer som har resultert i 495 sider med tekst. Kåre Nilsen er nå varetektsfengslet i åtte uker som følge av tilståelsen.

Les også: – Mitt livs hardeste og vanskeligste kamp

Les også: – Han er hovedmannen

– Jeg har ikke noe forhold til om de andre er skyldige eller uskyldige. Det er opp til retten å vurdere. Mitt anliggende er Kåre Nilsen og hans sak, og for ham har det vært rett å gi en ny politiforklaring, sier forsvareren hans Odd Rune Torstrup.

Han mener det ligger i sakens natur at Nilsen tilstår fordi han ønsker en tilståelsesrabatt under straffeutmålingen.

Sto ikke på topp 10-listen til Fred A. Ingebrigtsen

Nilsen sier i politiavhøret som blir avspilt i lafmannsretten mandag at slik han ser det er hovedtiltalen mot ham markedsmanipulasjon.

– Jeg burde vært mye mer oppmerksom og jeg såg ikke risikobilde, sier Nilsen.

Han avviser at han var tett og nær kompis med Fred A. Ingebrigtsen.

– Jeg sto ikke på topp10-listen hans, sier Nilsen.

Han avviser og at han hadde nære relasjoner til noen av de andre tiltalte i saken.

– Vi er i starten av avhørene nå. Det kommer en god del flere opplysninger underveis. Det blir opp til retten å vurdere hva en legger mer eller mindre vekt på i forhold til det han er tiltalt for. Det som er viktig er at han nå har erkjent straffskyld både for innsidehandel, for brudd på meldepliktsreglene og for kursmanipulasjon, sier Torstrup.