NRK Meny
Normal

Mistenkt for å stå bak 1500 overgrep

Aktor la ned påstand om et års fengsel i saken mot Mirza Ghulam Hussain.

Mirza Ghulam Hussain i Stavanger tingrett
Foto: Gunnar Morsund / NRK

Mirza Ghulam Hussain står tiltalt for seksuelle overgrep mot fire gutter. De yngste guttene var under 10 år da overgrepene startet. Aktor Bjørn Enoksen Ristesund la ned påstand om et års fengsel i Stavanger tingrett.

Jeg skjønner at påstanden kan være vanskelig å forstå for mange. Men dette er en såkalt etterskuddsdom. De handlinger som nå pådømmes, ble begått før drapsdommen i tingretten, sier Ristesund til aftenbladet.no .

Hussain ble i september dømt til 18 års fengsel for drapet på svogeren Zahid Mahmood Butt, likskjending og seksuelle ovegrep mot en gutt.

I alt har 24 menn anmeldt Hussain for seksuelle overgrep da de var barn. 19 av sakene er henlagt på grunn av foreldelse.

Hussains forsvarer Brynjar Meling ba om frifinnelse i retten da han mente at det finnes ikke andre beviser i saken enn de fornærmedes forklaring i retten. Meling stilte spørsmål ved om det er nok for domfellelse.

De fire unge mennene forklarte i retten at Hussain hadde forgrepet seg på dem flere ganger i uken mellom 2 og 7 år. Et forsiktig anslag viser at Hussain kan være anklaget for over 1500 overgrep.