Hopp til innhold

Semesteravgiften på UiS kan bli tredoblet

Studentene i Stavanger kan bli nødt til å betale rundt 2200 kroner i semesteret, hvis fylkespolitikerne går inn for UiS bør vurdere å inkludere busskort i semesteravgiften.

Universitetet i Stavanger

TREDOBLET PRIS: Månedskort for buss kan bli inkludert i semesteravgiften ved Universitetet i Stavanger. Studentene vil da måtte betale 2200 kroner istedenfor 700 kroner i semesteret.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

– Hvis du skal begynne å betale over 2000 kroner i semesteret, så forsvinner prinsippet om at det skal være nesten gratis å studere i Norge, sier studentrepresentant Anders Nordin til NRK.no.

Han er skeptisk til at månedskort for buss kan bli inkludert i semesteravgiften ved Universitet i Stavanger (UiS) og byens høgskoler.

– Det finnes også studenter som må bruke bil, og da er det ikke riktig at de skal måtte betale for bussen som de ikke kan ta, sier Nordin.

Saken behandles i Fylkesutvalget i dag

I dag skal saken behandles i Fylkesutvalget, og i innstillingen er anbefalingen klar; UiS bør vurdere at studentene skal bli nødt til å betale for buss i semesteravgiften.

Sveinung Stensland, gruppeleder for partiet Høyre i Fylkesutvalget, mener heller ikke det er uproblematisk å inkludere busskortet i semesteravgiften.

– Det må tenkes igjennom om studentene vil ha dette. De som velger å sykle, gå eller ta bilen må jo da også betale for buss, og det er ikke sikkert alle synes det er greit, sier Stensland.

Høyre er ikke avvisende til forslaget

Likevel mener Høyre-politikeren at det busskort i semesteravgiften kan bli den rette løsningen for å få ned bilbruken til og fra UiS.

– Det er spennende å se på dette. Vi er ikke avvisende til å prøve ut forslaget, sier Stensland.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Busskur på UiS

ØKE BUSSBRUKEN: Forslaget om å inkludere busskort i semesteravgiften er kommet for å få bilbruken ned og bussbruken opp, blant studentene i Stavanger.

Foto: Ingvald Nordmark / NRK

På UiS møter NRK student Linda Olsen. Hun kjører buss til og fra Ullandhaug, og mener forslaget høres fint ut.

– Det ville lønnet seg for meg som tar bussen, så det hadde bare vært fint om det ble vedtatt, sier Olsen.