NRK Meny
Normal

Kan bli siste jubel for Thoresen som Oilers-trener

For fire år siden møttes Lørenskog og Stavanger i den sjette NM-finalen i Lørenskog ishall. I kveld skjer det igjen.

Oilers

'BYTTÅ HJEM I ÅR': I kveld kan det bli gullhjelmer på hele Stavanger Oilers nok en gang, dersom de vinner på bortebane. Da vil det være den siste kampen med Petter Thoresen som hovedtrener. Bildet er fra fjorårets seier over Storhamar.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

– Det handler om å nå helt til topps, det er bare det som er godt nok. Jeg er sikker på at Oilers vil bli god butikk før eller siden, men det er det ingen andre som tror. Likevel er det noe jeg er hellig overbevist om, sa Oilers' investor og eier Tore Christiansen til NRK i 2008.

I år er de i NM-finale for syvende gang på rad, og det er duket for en mulig avgjørende finale i Lørenskog ishall i kveld klokka 19. Dersom det blir seier og «byttå» blir med hjem, er dette siste kampen Petter Thoresen er hovedtrener for de regjerende mestrene.

Ikke slutt enda

– Eneste gangen jeg har kjent på at det kunne være den siste kampen, var kamp syv mot Storhamar, sa Petter Thoresen til NRK etter onsdagens seier på hjemmebane. Med ledelsen i boks var Thoresen optimistisk om at dette ikke var slutten.

– Nå vet jeg at det i hvert fall er to kamper igjen, kanskje én, sa han til NRK.

Begge lag har til nå vunnet hjemmekampene sine, og Kenneth Larsens Lørenskog vant ganske så overbevisende med 4–1 i den fjerde NM-finalen mandag.

– Vi er to jevne lag, sa Larsen til NRK på onsdag. Dersom laget hans vinner i dag, blir det NM-finale i Stavanger på søndag.

Petter Thoresen

DNB ARENA: Petter Thoresen under første NM-finale 12. april på hjemmebane. – Jeg nyter hvert sekund med publikum og guttene, sa Petter Thoresen før første NM-finale i år.

Foto: Marit Sofie Strand / NRK

Kan bli hans tiende NM-gull

Går det veien for Stavanger Oilers i kveld, kan Thoresen ta med seg sin femte strake NM-triumf, og laget sjette totalt hjem. For Thoresen vil dette bli hans tiende NM-gull som trener.

Da laget møtte Lørenskog for fire år siden, var kampen uavgjort etter ordinær tid og måtte avgjøres i sudden death. Marius Trygg scoret og sørget for å ta med seg finalespillet til Siddishallen, og laget endte som nest beste i finalen mot Sparta Warriors. I kveld spiller han for Lørenskog.

Thoresen er ikke så opptatt av gamle bedrifter, men hva som skjer i nuet, sier Thoresen.

Petter Thoresen

SISTE SKRIK: Det kan bli lenge til Oilers hører tilrop fra sidelinjen fra Petter Thoresen, dersom de vinner i kveld. Siste kamp med Thoresen i spissen, vil uansett være på søndag.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Bryr seg ikke om VM

I juni tar Thoresen over som landslagssjef etter Roy Johansen. Da skal Norge til VM i Russland.

– Det bryr jeg meg foreløpig ikke noe om, sier Thoresen. Han konsentrerer seg kun om NM og å hente hjem "byttå" til Stavanger, skriver NTB.

Nåværende assisterende trener for Stavganger Oilers, Pål Gulbrandsen, tar over som hovedtrener for laget.