Million-tap fører trolig til nedbemanning

Den avlyste oljemessen ONS Norway og dårlige tider i regionen gjør at Stavanger Forum mister mange millioner kroner i inntekt. Torsdag kveld diskuterte styret hvordan de kan kutte kostnader for å overleve.

Expo Forum

HØY PRIS: Forum Expo til 265 millioner kroner skulle gjøre Stavanger til landets messeby nummer én. Nå skal alle steiner snus for å redusere kostnadene.

Foto: Arild Eskeland / NRK

– Den økonomiske situasjonen har blitt langt mer anstrengt de siste månedene, så vi må redusere kostnadene kraftig, sier styreleder i Stavanger Forum, Kjell Erik Grøsfjeld.

Hallen Forum Expo har slitt økonomisk i lang tid, og situasjonen har blitt betydelig verre at oljemessa ONS Norway og andre arrangement har blitt avlyst.

Torsdag kveld var det styremøte, der kostnadskutt var hovedtema. Flere tiltak ble diskutert, blant annet nedbemanning.

Kjell Erik Grøsfjell

VANSKELIGE TIDER: Kjell Erik Grøsfjeld ledet styremøtet torsdag kveld, der kostnadskutt ble diskutert.

Foto: Arild Eskeland / NRK

Trolig færre ansatte

– Det er de ansatte som er den største utgiftsposten, akkurat som i de fleste andre bedrifter. Derfor er det naturlig å se på hvordan vi kan redusere de kostnadene, sier Grøsfjeld.

Han understreker at ingenting er endelig avgjort, og at det ikke blir gjort noe før tiden er moden.

– Dette er en prosess som vi jobber grundig med, og som også involverer de ansattes representanter, sier Grøsfjeld.

Han vil ikke si noe om hvor mange av dagens 26 ansatte som eventuelt må finne seg en ny jobb.

– Det er helt sikkert frustrasjon hos de ansatte, for det er jo ingen som liker dette. Samtidig tror jeg de har full forståelse for at vi er i en vanskelig situasjon, sier styrelederen.

Stands på ONS

AVLYST: Flere tusen oljeinteresserte skulle etter planen samles til årets messe i august, men et trått marked gjør at den er avlyst.

Foto: MARTIN SKAU

Kutt på flere områder

Likevel er det trolig ikke nok å redusere bemanningen. Under styremøtet ble det også diskutert andre måter å kutte kostnader på.

– Administrasjonen snur alle steiner for å se på dette, og det er flere mulige tiltak.

Grøsfjeld vil ikke gå mer konkret inn på hva dette kan være. Hallen har blant annet fått kritikk for å ha for høy pris på arrangementer, sammenlignet med konkurrenter i andre byer.

Styrelederen tror ikke det blir aktuelt å redusere prisen for å lokke til seg flere kunder.

– Vi er nødt til å få de inntektene som selskapet trenger. Dersom vi reduserer prisen, får det også konsekvenser for inntektene, sier han.

Det er foreløpig usikkert når de endelige tiltakene er klare, men det er ventet en avgjørelse innen kort tid.