Kan bli dobbelt så dyrt å bade i Stavanger

Stavanger formannskap har vedtatt at når folkebadet i Jåttåvågen kommer, vil kommunen doble billettprisene i byens svømmehaller.

Stavanger svømmehall

ARKIVFOTO: Høyre, Venstre, Senterpartiet, Pensjonistpartiet, KrF, Frp og Hilde Karlsen (uavhengig) sørget for at dyrere bading ble vedtatt i formannskapet i Stavanger i kveld.

Foto: Samina Bruket / NRK

I forbindelse med etableringen av et folkebad i Jåttåvågen i Stavanger blir det nesten dobbelt så dyrt som i dag å bruke de andre svømmehallene i kommunen.

– Det er naturlig å øke prisen på enkeltbilletter i andre haller i Stavanger til nivået i Oslo og Bergen, sier gruppeleder i Høyre, John Peter Hernes, til NRK.no.

Høyre, Venstre, Senterpartiet, Pensjonistpartiet, KrF, Frp og Hilde Karlsen (uavhengig) sørget for at dyrere bading ble vedtatt. Arbeiderpartiet og SV stemte mot forslaget.

Arbeiderpartiets gruppeleder Arnt-Heikki Steinbakk frykter nå et klasseskille blant brukerne av svømmehallene.

– Det er ganske merkverdig at en Høyre-styrt kommune går i gang med markedsstyring for å styrke økonomien til et kommersielt folkebad, sier Steinbakk.

Prisen for å bade i Stavanger er i dag 45 kroner for voksne og 20 kroner for barn. I Oslo er prisen 85 kroner for voksne og 40 for barn, mens det i Bergen koster 75 og 30 kroner for å bade.