Kan bli både skole og idrettshall på Storhaug

De siste årene har det vært mye utbygging i Stavanger sentrum, og med mange nye boliger blir det behov for flere skoleplasser. Først sa kommunen nei, men nå ser det ut til å bli en ny skole på Storhaug likevel.

Aktuell tomt for Storhaug skole og idrettshall

Her kan den nye skolen på Storhaug komme til å stå om noen år.

Foto: Ingvald Nordmark / NRK

– Når de har begynt å forhandle om tomt, håper jeg også at de tenker på å få plass til en idrettshall i nærheten av skolen, sier Annmaria Gutierrez i Venstre.

Dermed kan det både bli ny skole og ny idrettshall på Storhaug. Grunnen til at kommunen har bestemt seg for å investere kan John Peter Hernes, gruppeleder i Stavanger Høyre forklare.

John Peter Hernes

Gruppeleder i Stavanger Høyre tror skolen kan stå klar til 2019.

Foto: Ingvald Nordmark / NRK

Investerer i nedgangstider

– Kommunen skal bruke mer penger for å holde oppe aktiviteten i næringslivet i nedgangstider enn de gjør til vanlig, sier han.

I tillegg er det billigere å bygge når det er nedgangstider, noe kommunen kan tjene penger på på sikt.

– Investeringsviljen er høyere når prisene er lavere. Vi kan ikke spare oss ut av de dårlige tidene, så da la vi heller inn 800 millioner investering i årene fremover, sier Hernes.

Idrettshall til elevene

Grunnen til at idrettshallen kommer på bordet samtidig som planene for bygging av skole har praktiske grunner.

Annmaria Gutierrez

Annmaria Gutierrez i Venstre håper idrettshallen på Storhaug kan komme på plass samtidig som skolen.

Foto: Ingvald Nordmark / NRK

– Idrettshallen kan brukes av elevene, og samtidig håper vi at det kan få byggingen til å gå fortere hvis disse hører sammen, sier Annmaria Gutierrez.

Tomtene som kan være aktuelle ligger ovenfor nye Lervig sykehjem eller der Rema 1000 står i dag.

– Jeg tror det er realistisk at skolen kan stå klar til skolestart 2019, sier Hernes.

Administrasjonen foreslo at kommunen burde prioritere å bygge idrettshall på Storhaug, fremfor å bygge på Madla som har vært førsteprioritet til nå. Dette valgte flertallet i bystyret å stemme nei til.

– Vi har gått for en «Ja takk, begge deler»-løsning. Vi ønsker både å ha en idrettshall på Storhaug, men vil ikke gi slipp på planene om å bygge idrettshall på Madla, sier Gutierrez.