NRK Meny
Normal

Kampen om fribillettene

Ifølge David Toska ble minst to av de Nokas-tiltalte uriktig dømt i tingretten. Ikmet Kodzadzikus forsvarer gjør krav på en av disse fribillettene.

Ikmet Kodzadziku
Foto: NRK

Advokat Knut Smedsrud argumenterte i sin prosedyre i ettermiddag for at Ikmet Kodzadziku ikke har noe med Nokas-ranet å gjøre. Han støttet seg blant annet til David Toska. Lederen av ranslaget har sagt at dersom alle i Nokas-saken blir dømt etter tiltalen, vil noen bli uriktig dømt - og at det gjaldt mer enn én person.

Men Toska har ikke sagt at alle de fire som fortsatt nekter for å ha vært med på ranet, snakker sant. Disse fire er Ikmet Kodzadziku, Metkel Betew, Thomas Thendrup og Alf Henrik Christensen.

- Min konklusjon er at det er minst to uskyldige og ikke så mye som fire, sa advokat Knut Smedsrud i sin prosedyre i ettermiddag.

Med andre ord: I Smedsruds øyne sitter det to eller tre på tiltalebenken som ikke skulle sittet der, og nå er prosedyre-kampen om disse "ledige" plassene i full gang.

Knut Smedsrud mener absolutt at hans klient klient fortjener en slik plass, og i retten i dag sa han at påtalemyndigheten ikke har noe som beviser at Kodzadziku deltok i ranet eller ransforberedelsene.

Han avfeide verdien av en sigarett-sneip med Kodzadzikus DNA som skal ha blitt funnet i en bil som påtalemyndigheten mener ble brukt under ransforberedelser noen uker før ranet.

Smedsrud understreket også at det ikke er bevist at Ikmet Kodzadziku kjøpte baggene som ble brukt under ranet

Forsvareren femholdt at svensk-albaneren var i Stavanger ranshelgen for å selge narkotika.