NRK Meny
Normal

Kamp om benkeplassen

Kampen om en plass på Viking-laget er uvanlig hard. For første gang på flere år risikerer spillere som i utgangspunktet er aktuelle for første-laget,  å ikke få plass på benken en gang.

Lagbilde Viking 2007
Foto: Kaj Hjertenes / NRK

Veteranen Thomas Pereira, som var en av dem trener Uwe Røsler plasserte på tribunen i serieåpningen, må bla langt tilbake for å finne en tilsvarende situasjon i Viking.

- Jeg tror det var i 1999, så det er en stund siden.

Det er først og fremst Vikings høye aktivitet på overgangsmarkedet helt fram til seriestart som så langt har gitt trener Uwe Røsler et ukentlig luksusproblem. Han forstår at den nye konkurransesituasjonen kan være uvant for Viking-spillerne.

 

Viking-trener Uwe Rösler
Foto: Kaj Hjertenes / NRK

- Ikke alle spillere i Norge er vant med dette. Jeg gir en forklaring på hvorfor det er slik, så er det opp til spillerne å takle dette profesjonelt.

 

 

 

Hvem som blir med på stadion-åpning i Kristiansand på søndag er ikke klart, men Viking skal uansett gjøre sitt for å ødelegge den festen for Start. I Kristiansand venter 15 000 tilskuere at Start både skal score det første målet og vinne kampen. Men det er Viking sine spillere sikre på at det skal de gjøre.

- Vi gleder oss til kampen, og har forventning om at vi skal ta tre poeng. Det gir energi at forventingspresset ligger på Start, sier kaptein Nicolai Stokholm.