Hopp til innhold

– Uvanlig mange hendelser i Tide

Sjøfartsdirektoratet vil ha møte med Tide etter flere hendelser med rederiets båter den siste tiden. Pendlerforeningen i Strand er bekymret etter at Tauferjen kolliderte i går.

Skadar på Fjordrott

Hurtigbåten Fjordrott fikk synlige skader etter at ferjen Bjørnefjord kjørte rett inn i båten i går.

Foto: Eirin Larsen / NRK

– Vi registrerer at det har vært en del hendelser med Tide sine fartøyer den siste tiden. Derfor har vi kalt inn til et møte for å gå gjennom hendelsene, sier Dag Inge Århus, kommunikasjonsrådgiver i Sjøfartsdirektoratet.

I går kolliderte ferjen «Bjørnefjord» med hurtigbåten «Fjordrott» da den skulle legge til kai ved Fiskepiren i Stavanger. Direktoratet mener det har vært uvanlig mange hendelser i rederiet den siste tiden.

– Vi vil vise at vi følger med på det som skjer, og her er det flere hendelser enn det vi mener er naturlig, sier Århus.

Pendlerne bekymret

– Hvis Tauferjen var et fly, ville det ikke fått lettet en centimeter fra bakken, sier Kåre Hauge, leder i pendlerforeningen i Strand kommune.

Han mener selskapet sparer på mannskap og personell, og at det går ut over sikkerheten.

– Det er minst én hendelse i året på Tauferjen, og vi har sett flere hendelser ellers på Vestlandet. Med jevne mellomrom er det innstilte avganger og tekniske feil. Vi er urolige, sier Hauge.

Ripe i lakken for Tide

MF Sand kolliderte i fjellvegg på Ropeid

Biler ombord kolliderte da ferjen 'Sand' braste inn i en fjellvegg i november i fjor.

Foto: Tom Erik Årthun

Kollisjonen i går er den fjerde store hendelsen i Tide Sjø siden oktober i fjor. I februar fikk ferjen «Fjordveien» motorhavari, og rederiet lovet da bedre rutiner.

Les også:

Reginodirektør i Tide Sjø, Gaute Gangenes, innrømmer at dette er nok en ripe i lakken for selskapet.

– Alle hendelser er én for mye. Men så lenge vi kan behandle det på en forsvarlig måte, virker hver fall systemene våre, sier han.

– Må skjerpe rutinene

Sjøfartsdirektoratet vil på møtet gå gjennom Tides rutiner, og ta stilling til om selskapet må endre disse..

– Vi får se hva resultatet blir når vi får gjennomgått sakene på møtet, sier Dag Inge Århus.

Pendlerforeningen mener uansett at selskapet må skjerpe sine rutiner.

– Jeg håper de tar seg sammen og får en høyere standard på materiellet sitt. Det er for mange hendelser til at det kan være tilfeldig, sier Kåre Hauge.

Flere nyheter fra Rogaland