Kald, krydret krabbesuppe med parmaskinke og småtomater
1 kg krabbeklør/hus + 200g renset krabbeklør
2 ss tomatpuré
1 liten chili kuttet
100 g rotgrønnsaker
2 dl hvitvin
2 l vann
Sviss krabbeskallet og rotgrønnsakene i olivenolje ca 10-15 minutter.
Tilsett tomatpuré og sviss videre i ca 5 min.
Tilsett vin og kok opp.
Tilsett vann og la det trekke i en time.
Sil suppen og kok den inn til ca 8 dl.
Avkjøles.
Kutt småtomater og skinke i grove biter
Legg tomater, skinke og krabbe i suppeskålen.
Kjør suppen i foodprosessor med litt isbiter og hell over i suppeskålen.
Smak til med noen dråper lime og sort pepper.
Serveres med hvitt brød, gjerne stekt på panne med olivenolje slik at det blir sprøtt og varmt.