Kaizers Orchestra blir teater

- Noen kommer til å stryke med, lover Geir Zahl.

Kaizers Orchestra på Storåsfestivalen 2009

Blir musikkteater: Kaizers Orchestra. Her fra Storåsfestivalen i år.

Foto: Erlend Lånke Solbu / NRK

Et musikkteater basert på Kaizers Orchestras musikk, skrevet av Tore Renberg, får premiere på Rogaland Teater i 2011. Det ble kjent på en pressekonferanse onsdag.

Tore Renberg

Skal skrive: Tore Renberg.

Foto: Lise Åserud

Musikalen «Sonny» blir basert på tekstunivers og karakterer fra gruppas tre første album - «Ompa til du dør» fra 2001, «Evig pint» fra 2003 og «Maestro» fra 2005.

- Sonny er en av de viktigste personene i den historien vi har valgt blant tekstene våre. Vi ville gi stykket en ny tittel som representerer universet vi er inne i. Sonny forbindes med mafia-settingen, sier Janove Ottesen.

Fra skyggesiden

Mange av bandets tekster handler om mennesker fra tilværelsens skyggeside. Kriminell virksomhet, mafia og våpen er ikke uvanlige ingredienser i Kaizers-tekstene.

- Noen kommer til å stryke med, lover Geir Zahl, og skyter inn:

- Forhåptenligvis bare på scenen.

Bandet skal gjøre nyinnspilling av sin musikk for å bruke den i stykket. På scenen skal det imidlertid kun være skuespillere.

- Jeg har gått såpass langt inn i det universet at jeg skal klare å sy et stykke av dette. Jeg betrakter dem nå som landets beste og viktigste rockeband, mener forfatter Tore Renberg.

- Blir dramatisk historie

Han mener bandet har en «ekstrem orginalitet».

- Det blir en dramatisk historie om krig, mafia, død og kjærlighet, sier Renberg.

Sammen med Ottesen lagde han i 2007 barneteaterforstillinga «Det tusende hjerte» for Rogaland Teater.

Det var spesialskrevet i anledning Barne- og ungdomsteatrets 50-årsjubileum i 2007, og hadde hele 26.113 besøkende, noe som i følge direktør Merete Eik er sensasjonelt høyt for et nyskrevet stykke.

2011 er for øvrig sammenfallende med året bandet har tiårsjubileum.