Jonevret: – Viking må få orden på økonomien

Viking er høyt opp etter søndagens 3–0-seier mot Bodø Glimt. Men skal Viking bli et permanent topplag, må også det utenfor banen være i orden, fastslår trener Kjell Jonevret.

Kjell Jonevret

Vikings trener Kjell Jonevret sier han ikke har søvnløse netter, til tross for at kontraktene til flere spillere snart går ut. Her gir han Viking-spillerne velfortjent ros etter eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og Viking på Aspmyra stadion søndag.

Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

Viking har 22 poeng og ligger på en foreløpig fjerdeplass i Eliteserien, men utenfor banen er virkeligheten en annen: Stavanger-klubben har store økonomiske problemer og er plassert i såkalt rød sone av Norges Fotballforbund.

Viking-trener Kjell Jonevret erkjenner at situasjonen er krevende.

– Vi har mange møter som handler om usportslige saker og økonomi hit og dit, men samtidig er vi flinke til å kople av. Garderoben blir en frisone, sier han.

Ny storhetstid?

Jonevret, spillerne og supporterne er høyt opp etter søndagens solide 3–0-seier mot Bodø Glimt, men masse arbeid gjenstår hvis Viking skal etablere seg i toppen sånn som på 1970-tallet – og da ikke bare på banen, fastslår treneren.

– Skal Viking noen gang bli et permanent topplag igjen, må det blir ordning på ting. For dessverre er det sånn at penger og tabellplassering følger hverandre, sier Jonevret.

– Derfor er vi kanskje litt bedre enn vi burde vært, men det skal vi ikke be om unnskyldning for, fortsetter han.

– Vi har levert brukbart

Jonevret er selv i kontraktsforhandlinger med klubben.

– Vi har mange utfordringer, men hvis vi blir enige om at jeg blir værende, forventer jeg at får markedsmessig riktig lønn for den jobben jeg gjør, sier treneren, som synes han og laget har gjort en god jobb de siste årene – til tross for variabelt resultat.

– Vi klart å levere brukbart i ganske tøffe tider.

«Typisk Viking»

Nå skal imidlertid Jonevret «nyte» seieren over Bodø Glimt og fjerdeplassen. Men toppfotball er risikofullt. Veien fra himmel til helvete er kort.

– Vi spilte bra i de to forrige kampene, men tapte begge. Hadde vi fått et til tap i denne kampen, kunne luften ha gått ut av ballongen og folk hadde sagt «typisk Viking».

Jonevret håper nå at seier blir «typisk Viking» framover.

– Vi vil ha mye folk på stadion og optimisme rundt laget, selv om det er mye dritt utenfor banen, sier han.

Supportere får snart sjans til å heie fram sitt favorittlag. Onsdag møter Viking Kristiansund i fjerde runde i cupen.

– Vinner vi, er vi vel garantert hjemmekamp i kvartfinalen – det hadde vært en kjekk ting å gi til være supportere, sier Jonevret.