Normal

Joner blir regissør

Skuespiller Kristoffer Joner går bak kamera og debuterer nå som film-regissør.

Kristoffer Joner
Foto: Anett Johansen Espeland / NRK

Kortfilmen med arbeidstittelen "Tørt og kjølig" spilles inn i Joners fødeby Stavanger i disse dager.

- Filmen handler om en mann som er ekspert i å preservere forbrytere, forteller produsent Bjørn Arne Odden.

Frysetørrer forbrytere

- "Tørt og kjølig" er en science fiction-aktig fabel om en kar som jobber i det statlige firmaet Norsk Folkepreservering. Selskapet driver med frysetørring og arkivering av forbrytere og vanskeligstilte mennesker. Etterhvert blir praksisen utvidet til å gjelde både gamle, syke og deprimerte. Håpet er at de skal kunne vekkes til live igjen en dag når det er funnet en kur for problemene deres. Til slutt er hovedpersonen Torstein alene igjen på jorda, sier Odden.

Ingar Helge Gimle

'Forbryter' gjør seg klar til frysetørring.

Foto: Anett Johansen Espeland / NRK

Hovedrollen spilles av Jeppe Beck Laursen.

Ingar Helge Gimle, som er kjent fra en lang rekke tv- og filmroller, er også med.

Film på åtte minutter

Innspillingen foregår i St. Olav-kvartalet i Stavanger sentrum, inne på Norsk Oljemuseum og utenfor NRK-bygningen på Ullandhaug. Filmen produseres av selskapet Odin AS, som Joner og Odden har etablert. Kortfilmen blir på rundt åtte minutter og målet er å få den ferdig i løpet av våren.

Manuset til filmen er skrevet av Per Schreiner som nå er aktuell med spillefilmen "Lønsj". I 2006 fikk han Amanda-prisen for manuset til "Den brysommen mannen".

Norsk Filmfond har støttet kortfilmen «Tørt og kjølig» med 680.000 kroner. Også Vestnorsk Filmsenter og Filmkraft Rogaland har bidratt med finansieringen.