NRK Meny
Normal

– Jeg gruer meg til å gå på hvert møte i bystyregruppa

Stavanger Arbeiderparti bestemte å åpne eksklusjonssak mot ham, men Jone Andersen kom partiet i forkjøpet. Nå melder han seg ut.

Jone Andersen

Jone Andersen stemte mot sitt eget parti da nye skjenkeregler ble vedtatt i Stavanger i sommer. I tillegg har han anmeldt gruppeleder Cecilie Bjelland for ærekrenkelser.

Foto: Ole-André Lagmandokk / NRK

– Jeg har ikke tro på at jeg vil bli ekskludert. Jeg melder meg ut fordi jeg ikke ser noen oppsider, verken for meg eller partiet, ved å fortsette. Jeg gruer meg til å gå på hvert møte i bystyregruppa. Partiet har viktigere ting å bruke kreftene på framover enn denne tåpelige eksklusjonssaken, sier Jone Andersen til Stavanger Aftenblad.

I november vedtok styret i Stavanger Arbeiderparti å innlede eksklusjonssak mot bystyrerepresentanten Jone Andersen.

Bakgrunnen var opptredenen i forbindelse med skjenkesaken i Stavanger bystyre i juni, da Andersen stemte mot sitt eget parti.

Anmeldte partifelle

Andersen sendte ut en pressemelding søndag kveld. I den skriver han at han ikke vil kommentere saken ytterligere, men sier dette om bakgrunnen for utmeldingen:

«På bakgrunn av den siste tids jakt på min person, som har satt spor både for meg som familiemann, arbeidstaker og på min helse, finner jeg ikke lenger grunn til å være medlem av det partiet som hele mitt voksne liv har stått mitt hjerte nær.»

  • Les hele pressemeldingen lenger ned i saken!

Også før dette var det turbulent rundt Andersen. I november i fjor anmeldte han gruppeleder Cecilie Bjelland for ærekrenkelse. Han mente hun hadde fortalt andre at han hadde truet henne med vold.

Bjellands mann avviste imidlertid dette, og sa at det i stedet var Andersen som hadde sagt at han kunne tenke seg å knuse kneskålene til Bjelland.

– Går på familielivet løs

Til Aftenbladet sier Andersen at saken er blitt en personkonflikt.

– Dette handler ikke lenger skjenkesaken og om jeg har brutt partiets vedtekter. Dette dreier seg om en personkonflikt som har gått over alle støvleskaft, som går innpå meg og som går på familielivet løs, sier han til avisen.

På bakgrunn av den siste tids jakt på min person, som har satt spor både for meg som familiemann, arbeidstaker og på min helse, finner jeg ikke lenger grunn til å være medlem av det partiet som hele mitt voksne liv har stått mitt hjerte nær. Dette partiet som jeg trodde sto for solidaritet, inkludering og samhold, har vist seg fra en side som jeg ikke finner å kunne leve med. Der jeg i min naivitet trodde at det var rom for annerledes tenkende og diskusjon om forskjellige syn på saker, har utviklet seg til en personkonflikt hvor mitt hode er lagt på blokka. Jeg har derfor i dag meddelt at jeg melder meg ut av Arbeiderpartiet med øyeblikkelig virkning. Men siden jeg alltid har sett på meg som en sosialdemokrat ser jeg ikke bort fra at jeg kommer til å melde meg inn i Arbeiderpartiet igjen når forholdene tilsier det, og Stavanger Arbeiderparti har fått en mer demokratisk anlagt gruppeledelse.

Jone Andersen

Andersen skal heretter møte som uavhengig vararepresentant i bystyret og kommunalstyret for miljø og utbygging.

Også tidligere denne høsten har det vært utmeldinger i Stavanger Arbeiderparti. Gruppeleder Cecilie Bjelland er for øvrig 80 prosent sykmeldt i fire uker.