NRK Meny
Normal

Ny milliardkontrakt på Johan Sverdrup

Odfjell Drilling har fått to kontrakter til en samlet verdi av over 4,35 milliarder kroner for boring av brønner på Johan Sverdrup-feltet.

Johan Sverdrup

Johan Sverdrup skal skape store verdier for hele samfunnet i over 50 år.

Foto: Statoil

– Dette er en av de største dagene i selskapets nyere historie, sier kommunikasjonsdirektør Gisle Johanson i Odfjell Drilling.

Selskapet har fått kontrakter for både flyteriggen Deepsea Atlantic og for boretjenester på det faste boreanlegget som skal installeres på Johan Sverdrup-feltet.

– Dette sikrer arbeid til mange, både offshore og ved våre avdelinger i Bergen og Stavanger, sier Johanson.

Riggkontrakten omfatter leie av Deepsea Atlantic i tre år fra mars 2016. I tillegg kommer opsjoner for forlengelse. Denne kontrakten har en verdi på i overkant av 2,5 milliarder kroner.

Kontrakt for rigg og boring på Johan Sverdrup

Flyteriggen «Deepsea Atlantic».

Foto: Marit Hommedal / Statoil

– Denne kontrakten er en viktig milepæl for Johan Sverdrup-prosjektet, sier Margareth Øvrum i Statoil, i en pressemelding.

Hun er konserndirektør for teknologi, prosjekter og boring i Statoil, og mener avtalen vil bidra til å maksimere verdiene i feltet.

Statoil har også inngått en kontrakt med Odfjell Drilling for boretjenester på den faste boreinstallasjonen på Johan Sverdrup feltsenter med oppstart i desember 2018.

Denne kontrakten har en verdi på om lag 1,85 milliarder kroner. Boring fra Johan Sverdrups faste installasjon skal støttes fra Odfjell Drillings kontor i Stavanger.

Øivind Reinertsen

Øyvind Reinertsen er direktør for Johan Sverdrup-feltet.

Foto: Øyvind Hagen

– Johan Sverdrup skal skape store verdier for hele samfunnet i over 50 år. Odfjell Drilling skal jobbe tett sammen med vår driftsorganisasjon i Stavanger for å sikre operasjoner og maksimal verdiskaping i boring og brønnarbeidet på Johan Sverdrup, sier Øyvind Reinertsen, som er direktør for Johan Sverdrup-feltet.