NRK Meny
Normal

Johan (32) i klasse 9D!

Hva skjer når Johan (32) pakker skolesekken og tar plass på skolebenken i 9. klasse på ungdomsskolen?

Johan i 9 D
Foto: Bjørn Olav Skjæveland / NRK

Hvordan glir han inn i miljøet, hvordan mestrer han undervisningen og består han prøvene?

NRK Rogalands programleder Johan Mihle Laugaland tar skrittet fullt ut. I en hel uke skal han være elev i 9D på Kannik ungdomsskole i Stavanger og følge undervisningen i alle fag.

Han får sin egen pult, sin egen ransel, sin egen passer og egne bøker og skal behandles på lik linje med sine nye klassekamerater.

Tøff start

Johan får en tøff start. Allerede første skoledag - mandag 12. mars - er det heldagsprøve i engelsk. Hvordan går det med en elev som fikk G i engelsk for atten  år siden?  Og hva skjer når heimkunnskapen, nynorsken og fotosyntesen står på timeplanen?

Hva har ellers endret seg gjennom årene? Bruker man fortsatt de gamle, gode kartene? Hva med moderne hjelpemidler, skolematen, friminuttene? Og hvordan er læreren og disiplinen?

 

Johan i klasserommet
Foto: Bjørn Olav Skjæveland / NRK

 

Test deg selv

Johan blir nøkkelen og gjennomgangsfiguren hele uka, men vi benytter også anledningen til å se på andre sider ved dagens skole sammenliknet med tidligere - både gjennom reportasjer og debatter.

Test dine kunnskaper  

Du vil også kunne teste deg selv! Hver dag legger vi ut en en egen kunnskapstest i form av en quiz som du finner på våre nettsider. Vi tar for oss fagene engelsk, matte, naturfag, samfunnskunnskap og livssyn. her kan du teste ditt eget kunnskapsnivå i forhold til hva elever på 14 og 15 år skal kunne.

Klassebilder og fest

Vi er også på jakt etter klassebilder, nye som gamle. Vi ønsker tips om klassegjenforeninger og klassefester, både de som har vært og de som planlegges.

Vi kommer til å ta for oss kallenavn på lærere og vil gjerne ha hilsninger til gamlelæreren som du har hatt et spesielt forhold til. Har du ellers en god skolehistorie eller skal det skje noe spesielt på din skole denne uka, ta kontakt på telefon 51 72 72 72, send oss en mail til rogaland@nrk.no eller på sms til 1987 med kodeord lokalen.

Det blir med andre ord skole i alle kanaler i NRK Rogaland fra mandag 12. mars til fredag 16. mars.

Følg med, test deg selv og send gjerne en hilsen til Johan underveis!