NRK Meny
Normal

To jenter kastet ti meter i lufta etter påkjørsel

Søstre på fem og tre år ble kastet flere meter bortover veien etter en påkjørsel i et fotgjengerfelt i Åkrehamn sentrum.

Søstre på fem og tre år ble kastet flere meter bortover veien etter en påkjørsel i et fotgjengerfelt i Åkrehamn sentrum.

PÅKJØRSEL: Politiets foreløpig undersøkelser indikerer at uhellet inntraff i fotgjengerfeltet, etter at sjåføren ikke stoppet for jentene da de krysset veien.

– To unger ble påkjørt av en gammel dame. Det var et hav av folk som så det hele, og politi og ambulanse kom til stede like etterpå, sier Margreth Riise Fagerland som har butikk hundre meter fra ulykkesstedet.

De to jentene som ble påkjørt, var søstre på tre og fem år.

Søstrene ble sendt til sykehuset, hvor de nå får behandling.

– Jentene skal være stabile. Treåringen er lettere skadet, mens femåringen har moderate skader, sier kommunikasjonssjef Margareth Langebro i Helse Fonna til NRK.

Fartsgrensen på stedet er 40 kilometer i timen, og politiet har sikret kameraovervåking som dekker ulykkesstedet.

– En video viser at jentene som blir påkjørt, ble kastes flere meter, anslagsvis rundt ti meter, bortover før de stanset, sier operasjonsleder Trond Olav Friberg i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NRK.

Politiets foreløpig undersøkelser indikerer at uhellet inntraff i fotgjengerfeltet, etter at sjåføren ikke stoppet for jentene da de krysset veien.

– En av søstrenes foreldre skal ha vært vitne til ulykken, og er med jentene på sykehuset, opplyser Friberg.

Bilfører er en voksen kvinne hjemmehørende på Karmøy.