Janove alene i full symfoni

Janove Ottesen skal synge uten Kaizers Orchestra, sammen med Stavanger symfoniorkester på Statoil sin sommerkonsert i Bjergstedparken 16 juni.

Video Statoilkonsert

Foto: Bjørn Olav Skjæveland.

– Jeg hadde lyst med en gang. For tiden lager nå Kaizers den tredje og siste platen i Violeta-trilogien. Musikken på den er som en sigøyner musikal, den er for band og symfoniorkester, og vi har allerede spilt inn et par sanger med Stavanger symfoniorlester til det albumet, sier Janove Ottesen til NRK.

Janove Ottesen

Janove Ottesen er klar for å innta utendørsscenen i Bjerksted uten Kaizers Orchestra.

Foto: Bjørn Olav Skjæveland / NRK

Ottesen har valgt ut et knippe av de største komposisjonene fra sitt materiale med Kaizer Orchestra, låter som gjør seg uten band og godt med orkester.

– Jeg skal synge gamle sanger. Det blir «Hjerteknuser», «Drøm videre Violeta», og flere som egner seg i storslått symfoni, sier han.

– Nye og etablerte artister

For 15. år på rad er det klart for «Til byen fra Statoil», den årlige gratiskonserten i Bjergstedparken i Stavanger. Nå er listen over årets artister klar. Gratiskonserten arrangeres den 16. juni klokken 14.00.

I tillegg til Stavanger Symfoniorkester og Janove Ottesen, stiller flere andre artister.

– Årets program er som skapt for en sommerkonsert. «Til byen fra Statoil» er en fin arena hvor vi kan vise frem både nye og etablerte artister på et høyt musikalsk nivå, sier Marit Spilde Erikstein fra Statoil.

Konferansierer er Ingvill Bjorland og Jorunn Hodne.

Disse artistene kommer:

  • Stavanger Symfoniorkester
  • Janove Ottesen
  • Cir.Cuz
  • Staut
  • Ingenting