NRK Meny
Normal

Jan Thomas vil utnytte mediene

Jan Thomas har jobbet som modell og skuespiller i Hollywood, stylet stjerner som Sharon Stone og Scarlett Johansson, og driver sin egen skjønnhetssalong. Nå drømmer han om et eget akademi og litt bedre tid til husvask.

Jan Thomas og Christoffer Mørch Husby

Stylist Jan Thomas drømmer om tid til å vaske sitt eget hus, men nekter for at det er skittent hjemme hos han og ektemannen Christopher Mørch Husby.

Foto: Vidar Josdal / NRK

– Det viktigste for meg akkurat nå er en tanke som ble introdusert for meg noen år tilbake. Den handler om mitt forhold til media, og hvorvidt jeg ønsker å la tv og radio utnytte meg. Og det har jeg ikke tenkt, sier Jan Thomas Mørch Husby.

Superstylisten er en travel mann, men har til tross for sin stramme timeplan satt av et par minutter til å reflektere over sine drømmer. 200 år etter at Norge fikk sin egen grunnlov, vil NRK vite hva Jan Thomas og andre nordmenn drømmer om i dag.

  • NRK vil i 2014 samle folkets drømmer. HER kan du dele DIN drøm!

Kreativ lidenskap

Jan Thomas ønsker nemlig å snu på flisa. Han vil selv utnytte mediene.

– Jeg vil formidle mitt budskap – spre kunnskap og hjelpe mennesker til å føle seg tryggere, uavhengig av trender og moter. Jeg kan hjelpe uansett utgangspunkt, fortsetter han.

Hele kjendis-Norges favorittstylist er fortsatt like engasjert i sitt arbeid som før. Han lever av å gjøre norske kvinner og menn til en bedre utgave av seg selv, og ønsker å fortsette med det.

Radioarkivet Nasjonalbiblioteket i Rana

I radioarkivet Nasjonalbiblioteket i Rana skal NRK lagre drømmer i tusen år.

Foto: Nasjonalbiblioteket i Rana

– Så lenge jeg har den «driven», «passionen» og den nysgjerrigheten for mennesker som jeg har, så er det hva jeg tenker å gjøre, sier en bestemt Jan Thomas.

Og stylisten har en plan på hvordan han skal hjelpe menneskene han møter.

– Den store drømmen min vil være å lage Jan Thomas' akademi – en skole for unge som ønsker å komme inn i dette fantastiske, eventyrlige faget som jeg jobber i. Det er et fag hvor man får være kreativ, hvor mennesker står i fokus, uansett utgangspunkt. Det er mitt aller, aller største ønske, sier han.

Vil vaske mer

Drømmeprosjektet til NRK kalles «Drømmer for Norge», og Jan Thomas' drømmer vil sammen med andre nordmenns drømmer bli lagret i en tidskapsel de neste tusen årene. Og mens drømmen om en egen skole ikke høres umulig ut for stylisten, programlederen, forfatteren og modellen Jan Thomas, har han andre drømmer som kan være vanskeligere å sette ut i praksis.

– Ja, jeg kunne også ønske at døgnet hadde fått flere timer, slik at jeg noen ganger kan vaske mitt eget hus og gjøre helt hverdagslige ting, sier Jan Thomas.

Han nekter likevel for at huset han deler med ektemannen Christopher Mørch Husby i dag er særlig skittent.

– Nei, det er ikke mye skitt i mitt og Christophers hus, for vi har nemlig betalt for en veldig god hushjelp, humrer han fornøyd.