Hopp til innhold

Se åpningen av Midgardsormen fra luften

Broen over Frøylandsvannet åpnet lørdag. Det er ventet at flere tusen turglade vil spasere de 130 meterne i løpet av dagen.

Åpningen av Midgardsormen sett fra luften

Her kan du se en drone-video fra Åpningen av Midgardsormen lørdag. VIDEO: Aeroview

Byggverket binder sammen turområdene på østsiden og vestsiden av Frøylandsvannet.

Lørdag ble snorene klippet av Klepp-ordfører Ane Mari Braut Nese og kollegaen i Time, Reinert Kverneland. De to møttes midt ute på broen.

Les også: – Det kommer til å bety så mye for folkehelsen

1700 personer har betalt 300 kroner for å hjelpe til med å få bygget Midgardsormen. Alle disse har fått skilt med navnene sine langs det 130 meter lange rekkverket. Ellers er de største bidragsyterne til broen Brynes Vel, Jæren Sparebank, Klepp kommune, Time kommune og Sparebank 1 SR-Bank.

Midgardsormen åpner

Det var folkefest rundt Frøylandsvannet da Midgardsormen åpnet lørdag.

Foto: Jan Sørheim

Populært friluftsområde

Frøylandsvannet på kommunegrensen mellom Time og Klepp er et svært populært friluftsområde.

For å få broen til å se ut som Midgardsormen er det lagt på 30 000 meter spiler med til sammen 900 spikerslag på den utvendige profilen.

Les også: Lørdag åpner endelig Midgardsormen

Time kommune har byggherre-ansvaret, Klepp kommune tar ansvaret for vedlikehold. Kostnadsrammen for broen 15,6 millioner kroner. Broen vil knytte sammen Sandtangen og turstiene på vestsiden med Njåskogen på østsiden. Målet er å gjøre Frøylandsvatnet som turområde enda mer tilgjengelig, og å øke bruken av området

Midgardsormen åpner

Broen over Frøylandsvannet åpnet lørdag. Det er ventet at flere tusen turglade vill spasere de 130 meterne i løpet av dagen.

Foto: Jan Sørheim