Jærbanen stengt, igjen

Også i dag måtte passasjerer på Jærbanen mellom Sandnes og Egersund, ta buss i stedet for tog.

Passasjerer på Klepp måtte ta buss i stedet for tog

Igjen måtte passasjerer på Klepp stasjon ta buss i stedet for tog.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

– Det er litt irriterende at vi kommer for sent når vi skal i praksis, sier Helene Thorsen og Emilie Vatland, som var på vei til Varhaug der de er i praksis fra sosionomutdanningen ved Universitetet i Stavanger.

Passasjerer som må ta buss i stedet for tog

Helene Thorsen og Emilie Vatland måtte busse til Varhaug i stedet for å ta tog.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

– Vi går glipp av noen timer, men det er fint vær at det går greit, sier de to.

De har sittet på toget en times tid. Først var det stopp i Sandnes, og var det flere småstopp, før de på Klepp fikk beskjed om at det ble buss i stedet for tog.

Det er andre dag på rad med problemer med strømtilførselen på Jærbanen. Pressevakt Harry Korslund i Jernbaneverket sier de ikke vet hvorfor.

–Vi driver med feilsøking nå. Hva som er årsaken til strømproblemene, og hvor lang tid det vil ta å rette opp feilen, er uklart, sier Korslund.

Marianne Endresen er togvertinne på regiontoget på strekningen. Da toget stanset på Klepp, gikk hun ut på perrongen, og delte ut kaffe til passasjerene.

–Dette er en situasjon som konduktørene er vant til å håndtere, så de gir beskjed fortløpende, og ordner busser. Det ser ut til at de har god kontroll oppi alt styret, sier Endresen.

Hvordan oppleves slike forsinkelser?

–Så lenge folk tar det med et smil, går det som regel greit. Jeg synes folk er sporty. I dag klarte jeg å hive meg rundt og serverer kaffe, og det tar passasjerene godt imot, sier Endresen.

-Det er trøttanes, vi har ikke lyst til å hive folk over på buss, for det er mye styr for oss også. Men, de må jo bare bli ferdige med de skal gjøre de som jobber på linja, så får vi andre gjøre det beste ut av det, avslutter Endresen.

Dirigerer togpassasjerer over i buss

Pssasjerene ble dirigert inn i busser på togstasjonen på Klepp.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK