Jærbanen blir delvis sommerstengt

Fra denne helgen, og i åtte uker fremover, stanses togtrafikken helt eller delvis mellom Stavanger og Moi.

Buss for tog på Jærbanen

I åtte uker fremover stanses togtrafikken helt eller delvis mellom Stavanger og Moi.

Foto: Anders Fehn / NRK

– Vi er klare til å ta fatt på økten, sier prosjektleder Unni Foss Solberg i en pressemelding fra Jernbaneverket.

Hun er prosjektleder for det største prosjektet, arbeidet med kontaktledningsanlegget på strekningen Klepp - Egersund.

Denne helgen begynner det siste store bruddet på Jærbanen for i år. I åtte uker fremover stanses togtrafikken helt eller delvis mellom Stavanger og Moi.

I tillegg til strekking av ny kontaktledning og omlegging av returledning, skal gamle betongmaster fjernes. Det blir også strekking av ny kontaktledning mellom Nærbø og Klepp samt arbeid på Bryne stasjon og strekking av ny ledning på Hellvik stasjon.

Jærbanen, Klepp stasjon

Det blir mye arbeid på Jærbanen i sommermånedene.

Foto: Anders Fehn / NRK

E39 må stenges

Av sikkerhetshensyn må E39 stenges flere steder i sommer hvor jernbanen enten krysser europaveien, eller går tett på. Det gjelder for eksempel i Drangsdalen mellom Moi og Heskestad. Nærmere informasjon vil bli til gitt til bilister når det er aktuelt.

Dette skal gjøres:

På strekningen mellom Klepp og Stavanger blir det arbeidet hele døgnet fra 27. juni til 25. juli. Blant annet skal plattformtaket på Stavanger stasjon skiftes, et slipetog skal slipe skinnene på strekningen mellom Stavanger og Sandnes, og gamle betongmaster skal fjernes.

LES OGSÅ: Togstopp gir byggestopp på Jæren

Fra 18. juni til 25. juli blir det arbeidet hele døgnet på strekningen mellom Egersund og Klepp. Blant annet skal det gjennomføres et skinnebytte fra Krokatunnelen gjennom Sirevåg til Ogna, spor skal dreneres og nye kontaktledninger skal strekkes.

Fra 18. juni til 13. august skal det arbeides fra klokken 08.30 til 17.40 på strekningen mellom Moi og Egersund. Blant annet skal det ryddes skog på hele strekning, og det skal settes ned mastefundament.