NRK Meny
Normal

Inviterer Viking til scoringstrening

Mens Viking sliter med å få lærkula i mål har Klepp-damene Gry Tofte Ims og Chatrine Dyngvold scoret 15 mål tilsammen i år. – De må lære seg å putte den i mål, sier Dyngvold.

Gry Tofte Ims og Chatrine Dyngvold, Klepp IL

Gry Tofte Ims og Chatrine Dyngvold har funnet scoringsformen, og deler gjerne erfaringene sine med målfattige Vikingspillere.

Foto: Øystein Otterdal / NRK

Drøyt en 20 minutters kjøretur fra Viking stadion holder to av norges mestscorende fotballspillere til. Gry Tofte Ims og Cathrine Dyngvold har tilsammen scoret 15 mål på syv kamper for Klepp IL.

I forrige kamp vant Klepp hele 7-0 mot Fart. Tofte Ims scoret to mål, og Dyngvold scoret de resterende fem. Laget er inne i en svært god periode og ligger på tredjeplass i årets serie.

– Ikke så mye hokus pokus

Tromsø - Viking

Tromsøs Remi Johansen jubler etter å ha scoret Tromsøs første mål mot Viking på søndag.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

I Stavanger derimot er stemningen en helt annen. Viking har tapt sine to siste kamper 5-1 mot Tromsø og 1-2 mot Lillestrøm. De mørkeblå klarer ikke å score mål, og supporterne mister troen.

Det bor mange Viking-supportere på Klepp, og alle i området har fått meg seg statusen i Stavangerklubben. Klepp-damene undrer seg over de dårlige resultatene.

– Det er bare å øve, og sette de i mål. Det er ikke så mye hokus pokus, sier Gry Tofte Ims.

Inviterer til scoringstrening

Gry Tofte Ims og Chatrine Dyngvold, Klepp IL

Gry Tofte Ims og Chatrine Dyngvold har scoret til sammen 15 mål på syv kamper.

Foto: Øystein Otterdal / NRK

Men løsninger ligger ikke langt unna. For å bøte på måltørken inviterer de generøse Klepp-damene Viking på besøk.

– Jeg synes de skal komme på en Klepp-trening å trene med oss. De må lære seg å putte den i mål. Det er ikke så vanskelig om du bare vil nok, sier Chatrine Dyngvold.

For dem er det motivasjonen som sørger for scoringsstrømmen.

– Vi har lyst til å vinne hver kamp, og da kommer gleden ut av det. Vi har kommet veldig godt i gang i år og selvfølgelig får vi god selvtillit av det, sier Tofte Ims.

– Trenger hjelp fra kvinnefotball

De to Klepp-spillerne så Viking tape mot Tromsø og bet seg merke i dette sitatet fra Åge Hareide etter kampen:

– Vi hadde en svart dag på alle mulige måter. Det kan man ha som fotballag, men vi kan ikke fortsette på denne måten. Fotball er fortsatt en mannfolksport, og vi må ta duellene, sa Hareide til Tv2.

– Det var tåpelig sagt, sier de, og fremholder at kanskje det er nettopp hjelp fra kvinnefotball som må til for at Viking skal klare å slå ballen mellom stengene i neste kamp.