NRK Meny
Normal

Magesjau skaper trøbbel på sykehuset

Oppkast og diare gjør at situasjonen er anstrengt for pasienter og ansatte. Årsaken er trolig et utbrudd av det såkalte noroviruset.

Sykehuset

Oppkast og diare gjør at situasjonen er anstrengt for pasienter og ansatte ved Stavanger Universitetssykehus. Årsaken er trolig et utbrudd av de såkalte NORO-viruset.

Foto: Ståle Frafjord / NRK

På grunn av utbrudd av oppkast og diaré er det nå ingen nye innleggelser ved deler av hjerteavdelingen på Stavanger universitetssjukehus.

Tilsammen har åtte pasienter og åtte ansatte på avdelingen fått symptomer på gastroenteritt i helga og på mandag.

Det trolig snakk om det såkalte noroviruset, men dette er foreløpig ikke bekreftet. Det er sesong for viruset nå.

– Vi har fått påvist ett tilfelle der det er snakk om Noroviruset, og det trekker jo i retning av at det er det som er årsaken.

Det sier smittevernoverlege ved Helse Stavanger HF, Jon Sundal til NRK.

Jon Sundal

Smittevernoverlege ved Helse Stavanger HF, Jon Sundal sier at det trolig er Noroviruset som er årsaken til magesjauen på sykehuset.

Foto: Eirin Larsen / NRK

– Det er en stor belastning på sykehuset mens det pågår

Ifølge SUS er det nå stort belegg på alle avdelinger ved sykehuset, og situasjonen beskrives som anstrengt.

– Det er en anstrengt situasjon akkurat nå fordi det er trangt om plassen. Alle prosedyrer følges og situasjonen blir fortløpende vurdert Antall innleggelser er for øyeblikket betydelig og medfører stort belegg på alle avdelinger ved sykehuset, sier Sundal.

AMK (akuttmedisinsk kommunikasjonssentral) og legevaktene det gjelder har fått beskjed om å være restriktive med innleggelser.

Smittervernoverlegen mener ikke virusutbruddet bør gi noen grunn til bekymring.

– Dette har vi hatt før, og vi har taklet det stort sett greit. Det er en stor belastning på sykehuset mens det pågår fordi det på denne delen av året også er en stor pågang av pasienter totalt, sier Sundal.