NRK Meny
Normal

Fred A. Ingebrigtsen: – Familien og vennene er det viktigste

Fred A. Ingebrigtsen legger ikke skjul på at det har vært en tøff tid siden han ble arrestert i innsidesaken sommeren 2008. Nå setter mannen, som var god for milliarder, venner og familie høyest.

Fred A. Ingebrigtsen

VIDEO: Da forklaringen hans ble avsluttet onsdag, fortalte Fred A. Ingebrigtsen NRK hvordan det har vært å være siktet og tiltalt for innsidehandel han selv mener han er uskyldig i. Til venstre forsvarer Bjørn Stordrange. Foto: Anders Fehn

Onsdag ble hovedtiltalt i innsiderettssaken i Stavanger, Fred A. Ingebrigtsen, seg ferdig med sin forklaring i tingretten.

Da hadde han først brukt over én dag sist uke på sin egen, frie forklaring, før aktor startet sin flere dager lange utspørring.

Fred A. Ingebrigtsen

Fred A. Ingebrigtsen.

Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

– Det har vært en følelsesmessig påkjenning, men jeg synes det har gått bra. Det er lett når du skal fortelle en sannhet, når du ikke trenger å finne på noe, sier 47-åringen om uken i vitneboksen.

Innrømmer ikke skyld

Påtalemyndigheten mener Ingebrigtsen gjennom sine ulike roller i Acta-systemet mellom 2004 og 2008 fikk og delte innsideinformasjon.

Videre lånte han ut penger til de medtiltalte, og sørget for at de seks kjøpte og solgte Acta-aksjer på enkelte ganger perfekte tidspunkter.

Ingebrigtsen har på sin side hele tiden hevdet at han er uskyldig.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Fred A. Ingebrigtsens presentasjon i retten

Ingebrigtsen hadde selv forberedt en presentasjon før han skulle forklare seg i retten sist uke.

Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

De store beløpene til de medtiltalte var lån som de selv kunne bestemme hva skulle brukes til, har 47-åringen forklart i retten.

– Familien og vennene er der

I forklaringen sin ga han også en rekke eksempler på store beløp og dyre gaver han har gitt til familie og venner, de han nå sier er det eneste som betyr noe.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Fred A. Ingebrigtsen og Toril Dale

Fred A. Ingebrigtsen sammen med sin medforsvarer, Toril Dale, i rettssalen.

Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

– Jeg har endret meg fra å jobbe i næringslivet til å måtte forsvare meg selv mot en alvorlig anklage. Det gjør noe med deg i forhold til hva som betyr noe i verden. Familien er der, og vennene er der. Det er det viktigste, sier han.

– De nærmeste vennene er der alltid, uansett om du har suksess eller om du blir, etter min mening, utsatt for et overgrep fra Rogaland politidistrikt, sier han.

Har gledet seg til å belyse saken

Ingebrigtsen mener han ble uthengt som kjernen i et kriminelt nettverk i tiden etter at han ble arrestert sommeren 2008.

– Det har vært tøft å leve med, sier han.

Artikkelen fortsetter under tidslinjen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Over tre og et halvt år etter at han og flere familiemedlemmer og venner ble arrestert og pågrepet for innsidehandel, har Ingebrigtsen nå fått fortelle sin historie i retten. En historie han har gledet seg til å fortelle.

– Politiet var klare på at det bare skulle ta et halvt år å etterforske. Det har dessverre tatt nesten fire. Jeg har gledet meg til å belyse saken fordi jeg vet at jeg ikke har gjort noe galt. Det syns jeg har fått belyst godt i min forklaring, sier han,