NRK Meny
Normal

Innrømmer møter med Toska

Vekteren som er siktet i Nokas-saken, innrømmer at han møtte David Toska flere ganger før ranet.

Det har han sagt i politiavhør etter at han ble pågrepet i går. Den siktede har ikke sagt noe om Toska til politiet tidligere, fordi han var redd.

- Han har ikke tort å si noe tidligere fordi han hadde fått beskjed om å overhodet ikke nevne at han hadde sett Toska, sier vekterens advokat Gunnar Øystein Helgevold.

Vekteren ble arrestert kort tid etter at navnet hans ble nevnt i ankesaken etter Nokas-ranet. Da hovedmannen bak ranet, David Toska, fortsatte sin forklaring i går fortalte han for første gang om vekteren. Og vekteren er siktet for medvirkning til ranet.

Informasjonsstrøm

Advokaten sier den siktede har møtt Toska og fortalt ham om Nokas, men begrenset informasjonen om de ytre rommene.

- Han har forklart seg og bekreftet at han har hatt et par tre møter høsten og vinteren 2003.

Men ifølge Toska spilte vekteren en mye viktigere rolle. I retten i går sa han at han aldri hadde vært borti lignende og at vekteren kom med en informasjonsstrøm. Dermed fikk de tegnet opp hvordan det så ut innvendig, hvor det var skap og hvor pengetransportene hentet penger.

Straffskyld 

Mannen har tidligere hatt status som vitne i Nokas-saken. Nå er den 27 år gamle Stavanger-mannen suspendert fra jobben som vekter. Og fortsatt er det ikke klart om han innrømmer straffskyld i forhold til siktelsen som går på medvirkning.

- Vi har ikke tatt stilling til straffskyld. Eventuelt vil han ta stilling til det på et senere tidspunkt, sier Helgevold.

På spørsmålet om hvorfor vekteren hadde møter med Toska og om noen andre var med har advokaten ett svar.

- Det har jeg ikke noen kommentar til.