Hopp til innhold

Innføringen av rushtidsavgiften blir utsatt

Bypakke Nord-Jæren kommer ikke til behandling i Stortinget før til høsten. Det betyr at rushtidsavgiften trolig blir innført høsten 2017.

Bomringen på Forus

Bypakke Nord-Jæren kommer ikke til behandling i Stortinget før til høsten. Det betyr at rushtidsavgiften trolig blir innført høsten 2017.

Foto: Bjørn Grimen / NRK

– Det er jo uheldig. Rogaland fylke har forholdt seg til de fristene som vi skulle levere. Så at Samferdelsesdepartementet nå ikke klare å få dette ferdig, synes jeg er kjedelig.

Det sier Arne Bergsvåg (Sp) som er leder for samferdselsutvalget i Rogaland fylkeskommune.

Les også: Frp vil skrinlegge planene om rushtidsavgift

Samferdselsdepartementets kvalitetssikring gjør at behandlingen i Stortinget av den såkalte Bypakke Nord Jæren er utsatt fra våren 2016 til høsten 2016, skriver Rogalands Avis .

Arne Bergsvåg

Arne Bergsvåg (Sp), som er leder for samferdselsutvalget i Rogaland fylkeskommune, beklager at stortingsbehandlingen av Bypakke Nord-Jæren er utsatt.

Foto: Vindafjord Kommune

Bypakken skal finansiere kollektivutbyggingen på Nord-Jæren de neste 15 årene. Rushtidsavgiften, som øker prisen for bompasseringene fra 20 til 40 kroner mellom klokken sju og ni om morgenen og femten og sytten på ettermiddagen, blir ifølge avisen og utsatt til Bypakke Nord-Jæren er på plass.

Høsten 2017

– Hvis Bypakke Nord-Jæren blir vedtatt i Stortinget som forventet høsten 2016, kan de nye bomstasjonene stå klare et år senere, og innkrevingen av de nye bomsatsene, inkludert, rushtidsdifferensieringen kan begynne da.

Les også: Står tidligere opp for å slippe høye bompenger

Les også: Køprising: 19 av 20 bilister vil kjøre som før

Det skriver samferdselssjef i fylkeskommunen, Gottfried Heinzerling, i en SMS til NRK.

Dermed ser det ut til at det blir rushtidsavgift på Nord Jæren fra høsten 2017.

– Jeg tror ikke vi skal overdramatisere denne utsettelsen. Det som er viktig er at vi jobber for å få på plass et lenge etterlengtet kollektivtilbud på Nord-Jæren, sier Bergsvåg.