Ingen undervisning for de eldste på mandag

Alle kontorene på Skjold skule i Vindafjord kommune er totalt ødelagte etter brannen torsdag. Skolen må trolig leve med midlertidige løsninger helt til jul.

Brann på Skjold skule

Skjold skule holdt stengt fredag, etter brannen der torsdag. Ingen ble skadd, og klasserommene er mer eller mindre intakte. Brannen gikk verst ut over kontordelen.

Foto: Gisle Jørgensen / NRK

Torsdag ettermiddag begynte det å brenne på Skjold skule i Vindafjord. Kontordelen av skolen ble totalt ødelagt i brannen.

– Det er hull i taket, vann overalt, og gammelt isolasjonsmateriale har ramlet ned. Det er kaos, sier rektor Berit Listog.

Mange av klasserommene er intakte, men det må luftes godt ut der. Skolen holdt stengt på fredag.

Fredag kveld melder skolen på Facebook at brannen startet i den fløyen der administrasjonen holder til. Det er satt i gang et omfattende opprydningsarbeid, men skolen vil måtte leve med midlertidige løsninger, trolig helt til juletider.

Utsetter undervisningen for de eldste

Skolen regner med at det blir undervisning for 1–4. klasse på mandag, men ikke for 5.–10. trinn. De kan trolig gå på skolen igjen på tirsdag.

Elever og foreldre blir oppfordret til å følge med på hjemmesidene til kommunen eller på skolens Facebook-side for oppdatert informasjon gjennom helga og til uka.

Listog er glad det kun er snakk om materielle skader. Hun sier brannen likevel opplevdes som dramatisk for ansatte og elever som var til stede da det begynte å brenne.

– Man står på en måte utenfor seg selv og ser på, mens man spør seg: Er dette virkelighet? Men vi er jo bare lykkelige over at alle kom seg ut. Tross alt er det bare snakk om materielle skader. Verken liv eller helse sto på spill, sier hun.

Rektor Berit Listog ved Skjold skule

Rektor Berit Listog ved Skjold skule håper å kunne ta imot elever på mandag.

Foto: Gisle Jørgensen / NRK

Kjente merkelig lukt før brannen

Allerede tidlig på torsdag begynte både elever og ansatte å kjenne en merkelig lukt på skolen. Men ingen tenkte at det kunne ende med brann.

– Mange kjente en rar lukt, men de klarte ikke å finne ut av hva det var, sier Listog.

Brannen blusset opp igjen rundt klokka 22 torsdag kveld. Det var brannvakt ved skolen hele natt til fredag.

Fredag gjorde krimteknikere undersøkelser på skolen.

Brann ved Skjold skule

Det er tydelige skader på skolebygget etter brannen torsdag.

Foto: Gisle Jørgensen / NRK

Må lufte skikkelig ut

Målet er å komme i gang igjen med undervisning så raskt som mulig.

– Vi må ha varme og vann, og klasserommene må være røykfrie. Ingen av disse tingene er på plass ennå, men vi håper vi kan starte med undervisning for i hvert fall en del av elevene på mandag, sier rektor.

Brann ved Skjold skule

Brannen startet om ettermiddagen, etter at både ansatte og elever hadde meldt om en merkelig lukt.

Foto: Gisle Jørgensen / NRK