Normal

Ingen mistenkte etter mulige overgrep

Politiet i Gjesdal skal nå snakke med de tre jentene som kan ha blitt utsatt for overgrep under russetreffet i Kongeparken.

Russetreff Kongeparken

UNDERSØKER: Politiet regner med å få svar i løpet av uka på om det har skjedd overgrep under russetreffet i Kongeparken.

Foto: Anders Schjelderup Hassel / NRK

– De tre sakene er foreløpig ikke anmeldt av de fornærma. Det er politiet som har starta egne undersøkelser, for å se om det har skjedd noe straffbart, sier lensmann i Gjesdal, Kåre Birkeland.

13.000 russ var i helga samla på landstreff i Kongeparken. I etterkant blei det kjent at politiet etterforsker tre mulige overgrep i forbindelse med treffet.

Politiet vil foreløpig ikke si hva slags overgrep det er snakk om.

Venner kan ha tipsa om overgrep

– Jeg kan ikke gi detaljer i disse sakene før vi vet mer. Det kan være snakk om alt fra beføling til voldtekt, sier Birkeland.

Han vil heller ikke gå inn på hva som er bakgrunnen for at politiet undersøker disse tre sakene.

Kåre Birkeland

AVVENTER: Lensmann Kåre Birkeland sier det er for tidlig å slå fast hva som har skjedd i de tre sakene.

Foto: Siri Wichne Pedersen / NRK

– Det kan både være at politiet har fått vite om dette fra fornærma, eller at venner har tipsa politiet om at noe kan ha skjedd, sier lensmannen.

Neste skritt nå er å snakke med de tre jentene dette gjelder en gang til, i tillegg til mulige vitner.

Vet ikke hvem som kan stå bak

– Det er som kjent en del beruselse under russetreff, så da er det ikke så lett å få detaljerte forklaringer. Det er lettere når folk har blitt edru, sier Birkeland.

Foreløpig er heller ingen personer mistenkt for å stå bak overgrepene.

– Alle er jo kledd i røde eller blå drakter, så det er vanskelig å peke ut eventuelle gjerningspersoner. Foreløpig er det ingen mistenkte, sier Birkeland.

Det ene overgrepet skal ha skjedd fredag kveld, mens de to andre var lørdag kveld. De tre jentene er alle fra Sør-Norge.