NRK Meny
Normal

Ingen streik i hotell- og restaurantnæringen

Det blir ingen streik for 617 ansatte i hotell- og restaurantbransjen i Rogaland. Partene kom til enighet drøye ni timer på overtid.

hotell atlantic

Det blir ingen streik blant de ansatte på Hotell Atlantic i Stavanger – eller andre hoteller i Rogaland.

Foto: Hanne Høyland / NRK

Det får NRK opplyst fra Fellesforbundets rogalandskontor.

Riksmekleren har fremmet et forslag overfor Fellesforbundet og NHO Reiseliv som sendes ut til uravstemning blant medlemmene.

Det blir dermed ingen streik for vel 4000 hotell- og restaurantansatte i 400 bedrifter i Oslo, Akershus, Rogaland, Hordaland og Sør-Trøndelag. 617 av disse i Rogaland.

Løsningen kom drøye ni timer på overtid klokken 09:30 fredag morgen.

2 kroner i tillegg

Avtalefestet rett til lokale lønnsforhandlinger var ett av de vanskelige punktene i meklingen som ble ledet av mekler Elisabeth Stenwig. Partene ble enige om at det skal settes i gang et utvalgsarbeid for å vurdere lokal forhandlingsrett på overenskomsten, ifølge NTB.

Forslaget innebærer et tillegg til alle på 2 kroner. Satser for to års praksis heves ytterligere med 0,50 kroner per time. Satser for 4, 6, 8 og 10 års praksis heves med 1 krone per time, ifølge Fellesforbundets nettsider.

Distriktssekretær i Fellesforbundet, Helge Larsen, minner om at ingenting er avgjort før medlemmene har sagt sitt gjennom uravstemningen.

– Bare et forslag

– Dette er kun et forslag som er lagt fram. Nå skal medlemmene gjøre seg opp en mening om forslaget, og så skal demokratiet gjør sin jobb. Men forhåpentlig er dette noe som ser bra ut.

– Men har de kommet fram til et resultat, så har de nok gjort et godt stykke arbeid. Så jeg har tiltro til det som blir lagt fram, sier Larsen.

Men de som har bestilt hotell i påsken kan bare ta det med ro: Uravstemningen skjer ikke før etter påskeferien.