Vil ha fastpris på taxi

Stavanger Lufthavn Sola vil be flere i taxinæringen vurdere å ha fastpris på taxi til og fra flyplassen.

Stavanger Taxi sitt hovedkontor i Hillevåg i Stavanger

Stavanger Taxi er positive til et samarbeid med Stavanger Lufthavn Sola.

Foto: Ingvald Nordmark / NRK

Både Oslo, Trondheim og Bergen har fastpris på alle taxier til og fra flyplassen. I Stavanger er derimot prisene på de fleste drosjer til og fra Stavanger Lufthavn Sola flytende, etter taxameteret.

Vil ha fastpris

Nå vil lufthavnsjef ved Sola, Leif Anker Lorentzen, be flere i taxinæringen i Stavanger se nærmere på en fastprisløsning.

– Foreløpig har vi ikke gjort det, mye på grunn av at drosjene går i forskjellig retninger til de forskjellige områdene hvor det er mange arbeidsplasser. En fastprisordning kan gjøre det mer forutsigbart og lettere for passasjerene, sier Lorentzen.

I dag er det som regel opp til selskapene selv, hvor mye taxituren koster avhengig av trafikk, men med en fastprisløsning vil prisen være klar allerede før passasjerene setter seg inn i taxien.

Positive til et samarbeid

Daglig leder i Stavanger Taxi, Arild Birkedal er positiv til et samarbeid med Stavanger Lufthavn Sola, og vil se hva de kan gjøre.

– Hvis Avinor kommer med et forslag, så setter vi oss gjerne ned for å se om vi kan få til et samarbeid. Så får vi se hva som kommer ut av det, sier Birkedal.

– Hva bør en fastpris fra Stavanger Lufthavn Sola til Stavanger sentrum ligge på?

– Det vil jeg ikke mene noe om akkurat nå, sier Birkedal.

Kjører med fastpris

Norgestaxi Stavanger er det eneste taxiselskapet i Stavanger som har fastpris på turer til og fra Stavanger Lufthavn Sola.

– Det har vi hatt i to år, sier Løyvehaver i Norgestaxi Stavanger AS, Harald Østebø.

I Oslo har lufthavnen selv bedt taxinæringen innføre fastpris, mens i Trondheim er det næringen selv som har lansert fastpris.