NRK Meny
Normal

Ingen bomring i Eigersund

Arbeiderpartiet snudde.

Terje Jørgensen

Ordfører Terje Jørgensen jr (H) i Eigersund må se langt etter bomstasjonene i kommunen etter at Ap snudde i saken.

Foto: Øystein Ellingsen/NRK

Det jubles blant motstanderne av bomstasjoner i Eigersund. I går stemte arbeiderpartiet et overraskende nei til bomring i området, selv om kommunen har sagt ja til bomring i Dalane.

Og selv om lederen for motstanderne av bomringen, Tommy Bjellås, ikke er sikker på at Arbeiderpartiet har avgitt sin endelige stemme i saken, så er mange av beboerne på Eigerøy lettet.

- Har ingenting med fellesskapets interesser å gjøre

John Egeli er en av dem, men han liker ikke at Arbiderpartiet sier de snudde på grunn av de trange økonomiske tidende i kommunen.

- Hadde det gått mer på rettferdighet overfor byens befolkning, så hadde det vært mye bedre, sier han.

- At en liten del av befolkning skulle måtte betale bompenger for å benytte kommunens tjenester i sentrum, mens den største delen av byens befolkning slipper bommen syns jeg er helt vanvittig. Det har ingenting med fellesskapets interesser å gjøre.

Lettet over snuoperasjonen

Stig Abrahamsen er kjørelærer, og kjører stadig inn og ut av det som kunne blitt et bomområde. Han er også lettet over snuoperasjonen til Arbeiderpartiet.

- Jeg syns det var veldig bra, sier han. Eigersund er for lite til å finansiere veier på den måten. Det hadde falt veldig mye på få mennesker.

Tilhengerne er overgitt

Men ordfører Dag Sørensen i Sokndal, og hans kollega i Bjerkreim, Marton Skårland, som sammen med ordførerne i Eigersund og Lund har kjempet igjennom bompakken for Dalane, hadde knapt ord for gårsdagens snuoperasjon i Eigersund.

- Jeg hadde ikke ventet at det skulle ta denne vendingen, sier Sørensen. Dette kom som lyn fra klar himmel. Jeg er overgitt.