Ikke innkalt til nye avhør

Ingen av de fire drapssiktede i Tina-saken er innkalt til nye avhør etter at politiet fredag mottok et nytt lydopptak. I det opptaket skal en av de siktede ha kommet med opplysninger om åstedet og funnstedet.

Tina Jørgensen

Det nye lydopptaket skal inneholde opplysninger om åstedet der drapet trolig skjedde. Her undersøker politiet området under bybroen i Stavanger.

Foto: Hansen, Alf Ove / NTB scanpix

Ifølge Stavanger Aftenblad reagerer en av forsvarene på at de fikk høre om opptaket gjennom mediene.

– Det litt forunderlig at vi hører det på nyhetene etter en pressemelding fra politiet, sier advokat Olav Sylte.

Olav Sylte

Advokat Olav Sylte forsvarer en 38 år gamle siktet mann.

Foto: Børge Røssaak Nilsen / NRK

Han forsvarer en 38-år gammel mann i saken.

Les også: Tipser truet med å ødelegge etterforskningen

Ingen nye avhør

Ingen de fire siktede er innkalt til nye avhør, ifølge forsvarerne. Til tross for at det nye lydopptaket skal inneholde opplysninger om både åstedet for drapet på Tina Jørgensen, og om funnstedet på Jæren, der Tina ble funnet død i en kum på en parkeringsplass.

Stavanger-politiet holder pressekonferanse om Tina-saken

Politiet har ikke innkalt til nye avhør. Bildet er fra en av pressekonferansene i sammenheng med de fire mennene som ble siktet tidligere i høst.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Etter et nyhetsoppslag på TV 2 fredag kveld bekreftet politiet at lensmannskontoret i Lyngdal tidligere på dagen mottok et lydopptak i forbindelse med etterforskningen av drapet på Tina Jørgensen fra Stavanger for 15 år siden.

Les også: Nytt opptak i Tina Jørgensen-saka

En uoppklart drapssak

24. september 2000 forsvant 20 år gamle Tina Jørgensen sporløst etter å ha tilbrakt kvelden på byen sammen med kjæresten. En storstilt leteaksjon ble gjennomført i Stavanger-området.

Tina Jørgensen ble funnet i denne kummen på parkeringsplassen utenfor Bore Kirke i Rogaland.

Tina Jørgensen ble funnet i denne kummen på parkeringsplassen utenfor Bore Kirke i Rogaland

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

En måned senere ble liket av Tina Jørgensen funnet ved en tilfeldighet i en dreneringskum på parkeringsplassen ved Bore kirke på Jæren. Obduksjonen viser at hun ble slått i hjel. Tinas kjæreste ble siktet for drapet, men siktelsen ble frafalt.

I september i år ble fire menn siktet i saken, alle opprinnelig fra Lyngdal. Alle fire nekter straffskyld. De er alle løslatt fra varetektsfengsel, men siktelsene er opprettholdt.

(©NTB)