NRK Meny
Normal

Det blir ikke nye DNA-analyser i Birgitte-saken

Dermed velger politiet å følge Folkehelseinstituttets råd om å ikke gjøre videre DNA-analyser.

Video Birgitte Tengs

Politiet vil ikke gjøre flere DNA analyser

Foto: Nyhetsspiller

Birgittesaken

Bildet er tatt ved etterforskningen i saken.

Foto: NRK

Det melder Haugaland og Sunnhordland politidistrikt i dag.

– Vi fikk en anbefaling av Folkehelseinstituttet om at det ikke var lurt å DNA-analysere for ett par måneder siden, forklarer politiadvokat Thor Buberg til NRK.no

Etter å ha gjennomgått dette, samt innhentet noen flere opplysninger bestemte de seg for å følge anbefalingen fra Folkehelseinstituttet.

Grunnen til at politiet blir anbefalt å ikke gjøre flere DNA-analyser er at Folkehelseinstituttet har gjort en vurdering om at material kan være forurenset, noe som ville ført til at nye undersøkelser ikke vil være hensiktsmessig.

Raser mot avgjørelsen

Arvid Sjødin

Arvid Sjødin representerer søskenbarnet til Birgitte Tengs.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Haugesunds Avis skriver at advokat Arvid Sjødin, som representerer søskenbarnet til Birgitte Tengs, raser mot avgjørelsen fra Haugaland og Sunnhordland politidistrikt og mener beslutningen viser inkompetansen i norsk strafferett.

– I England er mellom ti og 20 straffesaker blitt gjenåpnet etter at ny analysemetode ble tatt i bruk, og skyldige er blitt tiltalt og straffet. Haugaland og Sunnhordland politidistrikt velger i stedet en lettvint avgjørelse. Dermed går en drapsmann fri der ute som de tydeligvis ikke ønsker å pågripe, sier advokaten til avisen.