NRK Meny
Normal

Ikke fri flyt på Haugesund stadion

Det er flertall for å tillate skjenking på Haugesund stadion, men kranene stenges en time før kamp.

FKH-supportere

Du kan få drikke øl, men bare hvis du er VIP, og hvis du har kjøpt den senest en time før kampstart

Foto: Anders Fehn

Venstre, Høyre og KrF har fått med seg FrP og fremmer i dag et flertallsforslag i Formannskapet i Haugesund om å tillate skjenking på Haugesund stadion.

Men, det blir ikke fri flyt for Ottar Brakstad ved NB Sørensen som har søkt om skjenkebevilling. Serveringen må nemlig stoppe en time før kampstart. Og det går fint for Brakstad, han er mest overrasket over at KrF ble med på forslaget.

– Ja det går fint. Jeg er overrasket over at KrF går inn for det. Jeg hadde frykta at det ble nei, men at KrF blir med er positivt, sier han.

Arbeiderpartiet og Pensjonistpariet stemte i mot forslaget.

Skiller arena og arrangement

Haugesund stadion

Arrangementer som ikke er idrettsarrangementer kan få lov til å servere alkohol på Haugesund stadion etter vedtaket som varsles i Bystyret i Haugesund i kveld.

Foto: Thomas Halleland

Det er skillet mellom idrettsarena og idrettsarrangement som har vært grunnleggende for politikerne forteller gruppeleder i Høyre, Jarle Utne-Reitan.

– Vi ønsker at idrettsarrangementene alkoholfrie, det betyr at vi skiller arrangementer fra arenaene. Tidligere var all skjenking på arenaer i Haugesund ulovlig, selv om det ikke var noe idrettsarrangement der. Så nå er det en form for oppmykning, du kan ha alkoholservering på en idrettsarena, men ikke når det pågår et idrettsarrangement.

Mer restriktivt enn i Stavanger

Og det betyr at tilstelninger og matservering som skjer inntil en time før kamp, og etter kampen kan inneholde alkoholservering på stadion. Det er en oppmykning i Haugesund, men det er mer restriktivt enn på Viking stadion og på DnB Arena i Stavanger.

Jarle Utne Reitan

Jarle Utne-Reitan er fornøyd med flertallsforslaget som fremmes i dag.

Foto: Thomas Halleland

Der er det tillatt med skjenking før kamp, i pausen og etter kamp. Inntil videre skjer dette kun innenfor avgrensede områder, og på Viking stadion er det foreløpig kun VIP-ene som har tilgang. Men planen er en egen pub for alle.

Dette blir ikke tilfelle i Haugesund, men det er et kompromiss partiene i Haugesund kan leve med.

– Vi synes det er et godt forslag, dette betyr at det kan serveres alkohol i forkant og etterkant gjerne i forbindelse med tilstelninger. Vi er fornøyde med at det gir en åpning, samtidig som vi holder på restriksjonene, sier varaordfører Sven Olsen.

Forslaget fremmes først i Formannskapet før det går videre til Bystyret onsdag kveld.